Mainos

Vältä aurinkopuuteria - kesäehostuksen muistisäännöt

Helle asettaa rajoituksia meikille, mutta ei estä kaunistautumasta. Meikkitaiteilija Saara Sarvas kertoo, kuinka näyttää hyvältä, kun lämpömittari kohoaa ylös ja hiki pukkaa otsalle.

Sarvas muistuttaa, että kuumana kesäpäivänä on parasta jättää iho kokonaan ilman meikkiä. Kuuma auringonpaiste ja paksu meikkikerros eivät helli ihoa ja huolellinenkin meikkaaminen voi olla turhaa, kun meikki valuu kuumuudessa poskille.

¬ Kesällä on muutakin tekemistä, kuin miettiä miltä näyttää, Sarvas rohkaisee.

Hellepäivän pelastus on Sarvaksen mukaan sävyttävä päivävoide sekä kestoripset. Kestoripset irtoavat omien ripsien mukana yksitellen, kun omankin ripsen on aika irrota. Kestoripset näyttävät hyviltä heti aamusta, eivätkä vaadi käyttäjältään kuin muutaman muistisäännön opettelemista.

Päivävoidetta valitessa kannattaa valita tuote, jossa on suojakerroin. Useimmissa päivävoiteissa on suojakerroin 15, joten tehokkaampaa suojaa kaipaavan on hyvä levittää päivävoiteen alle voimakkaampi aurinkosuoja. Vaalea suomalainen voi käydä värjäämässä kesällä myös kulmakarvansa, mutta ripsien värjäämistä Sarvas ei suosittele, sillä värjäystulos näkyy ripsissä huonosti.

¬ Kulmakarvojen värjäämistä tärkeämpää on nyppiä kulmat huolellisesti, Sarvas sanoo.

Ei aurinkopuuteria rannalle

Jos ajatus luonnollisesta lookista tuntuu täysin vieraalta, rannalle voi valita vedenkestäviä tuotteita, kuten ripsivärin. Kuumalla ilmalla meikki valuu helposti pois, joten meikin korjailuun tarkoitettu spray voi olla paikallaan. Korjailusprayta voi kysyä esimerkiksi ammattilaisille tarkoitetuista sarjoista.

Meikkiä kannattaa korjailla puuterin sijaan mieluummin puuteripaperilla. Yllättävää kyllä, kuumalla ilmalla kotiin kannattaa jättää ainakin meikkipuuteri - ja aurinkopuuteri!

¬ Nämä tuotteet paakkuuntuvat helposti iholla, Sarvas muistuttaa.

Teksti: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Kuva: Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.