Mainos

Valsta WSOY:n toimitusjohtajaksi, Baijars ulos

Anne Valsta on nimitetty Bonnierin omistukseen siirtyneen WSOY:n toimitusjohtajaksi. Hän jatkaa myös kustannusosakeyhtiö Tammen toimitusjohtajana. Tammen ja WSOY:n vakuutetaan säilyvän itsenäisinä kustantamoina.

-Tämä on suuri ja hieno haaste, jonka otan vastaan ilomielin. Bonnierin vahvistunut asema kirjankustantajana Suomessa antaa meille aivan uudet lähtökohdat kehittää toimintaamme murrosta elävässä mediaympäristössä, Anne Valsta sanoo tiedotteessa.

Leena Majander-Reenpää on nimitetty WSOY:n varatoimitusjohtajaksi ja kustantajaksi. Hän vastaa WSOY:n kustannusohjelmasta ja sen kehittämisestä sekä ulkomaanoikeuksien myynnistä.

-WSOY on kustannustoiminnan lippulaiva Suomessa. Haluamme olla kirjailijoille ja jälleenmyyjille luotettava ja kaikilta osin ammattitaitoinen kumppani, jonka kanssa on ilo tehdä yhdessä työtä kirjallisuuden ja lukijoiden hyväksi, Leena Majander-Reenpää vakuuttaa.

Kiisteltyä Baijarsia ei tänään näkynyt

WSOY:n toimitusjohtaja Anna Baijars jätti tehtävänsä osapuolten yhteisestä sopimuksesta. Sen sijaan WSOY:n viestintä- ja markkinointijohtaja Tarja Virolainen saa pitää paikkansa päinvastaisista huhuista huolimatta.

Monet kirjailijat kritisoivat Baijarsia voimakkaasti, varsinkin sen jälkeen, kun Baijars osoitti ovea talon menestyskirjailija Sofi Oksaselle.

Vielä sunnuntaina Baijars juhlisti Kämpin peilisalissa Wernerin syntymäpäivää WSOY:n kirjailijoiden kanssa. WSOY:ssä häntä ei kuitenkaan ole perjantain jälkeen nähty.

Ruotsin Bonnierförlagen AB:n toimitusjohtaja Jacob Dalborgista tulee sekä Tammen että WSOY:n hallitusten puheenjohtaja.

-Katson tulevaisuuteen luottavaisin mielin. Bonnier on Suomessa uuden edessä ja olen vakuuttunut siitä, että tulemme menestymään työssämme. Olemme täällä jäädäksemme. Tammi ja WSOY jatkavat toimintaansa itsenäisinä kustantamoina osana kattoyhtiö Bonnier Books Finland Oy:tä, Jacob Dalborg sanoo tiedotteessa.

WSOY:n hallituksen jäseniksi on kutsuttu WSOY:n kirjallisuussäätiön hallituksen puheenjohtaja professori Paavo Hohti ja kustantaja Eva Bonnier, joka toimii työnsä ohella Ruotsin kustannusyhdistyksen puheenjohtajana.

Kaupan myötä Bonnierista tulee Suomen suurin yleisen kirjallisuuden kustantaja.

Tänään päätökseen saadun yritysoston myötä Bonnierin oppimateriaalit Suomessa ja Ruotsissa siirtyvät Sanomalle.

Katso tänään lisää Seitsemän uutisista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.