Mainos

Valokuvanäyttely tuntemattomista

Museovirasto on pystyttänyt Helsingin rautatieasemalle vanhojen valokuvien näyttelyn. Esillä on tuhat valokuvaa. Näyttelyssä on kuitenkin yksi ongelma - museovirastolla ei nimittäin ole aavistustakaan, keitä kuvissa on. Siksi virasto esittääkin nyt teille pyynnön - käykää katsomassa, tunnistatteko kuvien henkilöt. Jos Helsingin rautatieasema on liian kaukana, kuvat voi vilkaista Internetistä.

- Tiedämme ainoastaan, että tässä on Brita, ja Greta, todennäköisesti sisarukset. Odotamme jännityksellä saammeko tietää keitä he ovat, kertoo Museoviraston arkistonhoitaja Sirkku Dölle yhdestä esimerkkivalokuvasta.
Kuvissa on suomalaista elämää 140 vuoden ajalta, museovirastolle tulleita lahjoitusvalokuvia. Osasta ei mitään muuta tietoa kuin mitä kuvassa näkyy: tuliterän polkupyörän kanssa hymyilevä nuori herra tai komeita lehmiä, mutta kenen ja missä päin Suomea? Siksi museovirasto toivoo apua. Kun vastaavanlaisista kuvista edellisen kerran järjestettiin näyttely, noin kymmenen prosenttia valokuvien salaisuuksista selvisi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.