Mainos

Valokuvan tyttö ei ollutkaan Madeleine

Marokossa nähty ja valokuvattu pikkutyttö ei ollutkaan siepattu Madeleine McCann.

Kadonneen Madeleine McCannin etsijät ovat todennäköisesti vetäneet taas vesiperän. Keskiviikkoiltana saatiin tietoja, että alkuviikolla julkisuuteen tulleessa kohuvalokuvassa esiintyykin ilmeisesti marokkolaislapsi eikä Madeleine.

Espanjalaisturisti oli ottanut toiveita herättäneen kuvan Pohjois-Marokossa elokuun lopussa. Otos esittää vaaleaihoista pientä tyttöä, jota iäkäs marokkolaisnainen kantaa selässään.

Mediatalot lähettivät välittömästi väkeään Marokkoon tarkistamaan asiaa, ja ensimmäiset tiedot paikan päältä olivat tylyt. Uutistoimisto AFP:n kuvaaja kertoi, että tyttö on paikallisen viljelijäperheen lapsi. Hän sanoi tavanneensa tytön perheineen ja nähneensä tämän syntymätodistuksen. Myös brittilehti Evening Standardin toimittajalta kantautui samanlainen viesti.

Madeleinen vanhempien tiedottaja Clarence Mitchell piti uutisia murheellisina. Hän toppuutteli jo aiemmin päivällä kuvasta noussutta innostusta.

-Kehotan rauhallisuuteen. Viime kuukausien aikana on tullut runsaasti havaintoja, joista yksikään ei ole johtanut tuloksiin. Voitte kuvitella, millaiseen tunteiden vuoristorataan vanhemmat joutuvat aina, kun tällaisia tietoja ilmenee. He eivät voi kommentoida kaikkia käänteitä, hän totesi.

Sotkuinen katoamistapaus

Madeleine McCann katosi toukokuussa kesken lomamatkan hotellihuoneesta Portugalin Algarvessa. Tytön etsinnät ovat saaneet valtavasti huomiota mediassa, ja hänen löytymisensä puolesta ovat vedonneet useat julkisuuden henkilöt aina paavi Benedictusta myöten.

Tapausta tutkittiin aluksi sieppauksena, mutta sittemmin epäilyjen keskiöön ovat joutuneet Madeleinen vanhemmat Gerry ja Kate McCann. Heidän on arveltu vahingossa tappaneen tyttärensä ja yrittäneen sieppaustarinalla peittää jälkensä. Syytteitä ei ole kuitenkaan nostettu.

McCannit ovat hankkineet rahaa Madeleinen etsintöihin keräyksen turvin, ja sittemmin heidän taloudelliseksi tuekseen ovat ilmoittautuneet brittimiljonäärit Richard Branson ja Brian Kennedy.

Sanomalehti Timesin mukaan McCannit palkkasivat keväällä myös yksityisen brittiläisen turvallisuusyhtiön auttamaan etsinnöissä, koska he eivät olleet tyytyväisiä Portugalin poliisin toimintaan. Nimettömät lähteet kertoivat, että kyseessä oli Control Risks Group -yhtiö, jolla on toimintaa muun muassa Irakissa.

Aiemmin tänään:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.