Mainos

Valoisa ja avara koti Töölössä

Tänään vierailemme kodissa, jonka asukkaat asuivat muutaman vuoden Ruotsissa ja muuttivat sitten takaisin Suomeen. Helsingin Töölössä sijaitseva koti täyttää tärkeimmät vaatimukset, joita pariskunnalla oli asuntoa etsittäessä: se on valoisa, avara ja tilava.


Huoneistossa ei tarvinnut tehdä juuri lainkaan remonttia. Koristeellisia listoja ja kipsikoristeita oli alunperinkin, mutta niitä on lisätty reippaasti.

Ruokasalin chippendalekalusto on antiikkia. Siihen sopivia osia (kuten piironki ja olohuoneen pöytä) löytyi eri antiikkiliikkeistä, ja nyt kokonaisuus on mukavan kattava. Chippendale-tuolit on verhoiltu kauniilla sinisellä kankaalla ja selkänojaa pehmentämään on tuotu suloiset pienet irtotyynyt. Pöydän pinta kiiltää kuin peili. Piirongin päällä on Kimmo Pälikön Helsinki-grafiikkaa.

– Sisustan kodin aina sen mukaan, minkälainen itse rakennus on. Mielestäni antiikki ja klassisuus sopivat tänne, nuori rouva sanoo. Orkidea on lempikukka ja sitä esittävä grafiikanlehti on ruokasalin seinällä

Makuuhuoneen takaseinä on päällystetty Laura Ashleyn suurikuvioisella kukkatapetilla. Muut pinnat ovat rauhallisen vaaleita. Parasta makuuhuoneessa on rouvan mielestä huoneen suuri koko sekä pitkä ihana rivi vaatekaappeja. Kattokruunu on samaa sarjaa kuin olohuoneen ja ruokasalin lamput.

Harmoninen lukunurkkaus on somistettu lämpimällä ruskealla. Valoisassa paikassa kukoistaa upea puhtaanvalkoinen orkidea ruukussaan. Takan vieressä seinällä on kaksi valokuvaa Tukholman vanhasta kaupungista muistuttamassa Ruotsissa vietetyistä vuosista. Olohuoneen takaseinä on maitokahvin värinen. Se lämmittää mukavasti vaaleaa kokonaisuutta.

Reilun kokoinen nojatuoli on rouvan lempipaikka. Siinä on helppo istua perheen kullannuppu sylissä; pienokainen on vasta viisi kuukautta vanha.

Sohvapöydällä on hauska Kartellin Bourgie-valaisin. Barokkia parodioiva ihanuus on mukava yllätys klassisessa sisustuksessa. Tämäntapaisia esineitä on jatkossa tulossa kotiin lisää.

Keittiön pöytä ja tuolit ovat lähes ainoat esineet, jotka on tuotu tänne entisestä kodista. Loput odottavat varastossa pääsyä vielä unelmana olevaan kesämökkiin tai ne on myyty ystäville. Reippaan nostalgisella patjakankaalla päällystetyt tuolit ovat mukavan pirteät ja niissä on hyvä istua. On myös hauskaa, että arkena käytettävä tilava keittiön pöytä on selvästi erilainen kuin ruokasalin vähän juhlavampi pöytäryhmä, jota käytetään harvemmin. Suureen keittiöön mahtuu viinikaappi, joka on mukava ilo viinistä kiinnostuneelle pariskunnalle.

Tehdäänpä pieni saunareissu. Lauteilla istujaa odottaa yllätys, ikkuna vauvanhuoneen läpi Helsingin ylle. Ikkunasta avautuva näkymä on komea myös illalla: Linnanmäen maailmanpyörä, joka on valaistu kesät talvet. Kun jo kurkistettiin pienokaisen huoneeseen, niin käydäänpä peremmälle ihan virallisestikin. Suuri nojatuoli on vanhemmille mukava iltasatujen lukupaikka, kunhan nuppunen pikkuisen kasvaa. Muotihuoneiden luomukset ovat kuin pikkutaideteoksia ja ne ovatkin päässeet seiniä koristamaan.

(T.i.l.a. 21.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.