Mainos

Valmiusharjoitus 2000 alkoi

Tällä viikolla harjoitellaan hätätilanteiden varalta, kun koko maan kattavat kriisitilanneharjoitukset alkoivat. Tapahtumaa on valmisteltu maaliskuusta asti

Valmiusharjoitus 2000 on aiempia harjoituksia laajempi, sillä siihen ottaa osaa viranomaisia hallitustasolta kuntaviranomaisiin. Harjoituksen tärkein tehtävä on varmistaa, että maassa osataan toimia epätodennäköiseltäkin vaikuttavassa tilanteessa.

Yleensä valmiusharjoitukset ovat keskittyneet yhteen maakuntaan kerrallaan, mutta nyt alueena on koko Suomi Ahvenanmaata lukuunottamatta. Yksi valmiusharjoituksen keskeisistä asioista on yhteistoiminnan harjoittelu. Esimerkiksi Etelä-Suomen läänissä harjoitellaan alueellista johtokeskustoimintaa ja keskitytään ministeriöiden, aluehallinnon ja paikallishallinnon viestintä- ja johtamislinjoihin. Hallintoviranomaisten lisäksi harjoituksessa on mukana myös Yleisradio.

Etelä-Suomessa järjestetään kaksi paikallista harjoitusta. Torstaina Loviisan lähialueilla harjoitellaan kuvitteellisen ydinvoimalaonnettomuuden varalta. Perjantaina Riihimäellä ja Hyvinkäällä järjestetään laaja kuntaharjoitus.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.