Valmistaudu kesään oikeilla tuotteilla

Toukokuun ajankohtaisimmat kauneusasiat

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Kokosimme yhteen toukokuun ajankohtaisimmat kauneusasiat. Katso löydätkö avun ongelmaasi.

1. Turvallisesti auringossa

Suojakertoimella varustettu päivävoide riittää lyhyeen auringossa oleiluun, mutta auringonottoa varten iholle on syytä levittää aurinkovoide. Laadukas voide ei tuki ihohuokosia.

Meikkitaiteilija Riia Koivisto muistuttaa, että suojakerroin valitaan ihotyypin mukaan. "Aloita korkealla kertoimella ja madalla kerrointa tarvittaessa loppukesää kohti. SK 25-30 on sopiva kerroin aloittaa kesä," Koivisto kertoo.

2. Suojaudu maksaläiskiltä

Paras tapa suojautua maksaläiskiltä on valita aurinkoon korkean suojakertoimen aurinkovoide. Jos kasvoilla on jo maksaläiskiä, valitse lisäksi maksaläiskiä vaalentava voide. "Testaamalla eri laatuja löydät itselle sopivimman ja toimivimman. Tuotteet vaalentavat jonkin verran maksaläiskiä, mutta niiden pois saaminen kokonaan on vaikeampaa," meikkitaiteilija Riia Koivisto muistuttaa.

3. Kuori hehkeät kesähuulet

Huulikiilto on helppo ja hyvännäköinen kesämeikki. Upean kesälookin saat, kun kuorit huulesi ennen kiillon levittämistä. Meikkitaiteilija Riia Koivisto suosittelee huulien kuorintaan huulille tarkoitettua kuorintavoidetta tai hellävaraista ja pienirakeista kasvokuorintaa. "Kuori ohut huulten ympärysiho hellästi ja kevyesti. Pyörittele kuorintaa vain hetki, huuhtele huolellisesti ja levitä huulille ravitseva huulivoide," Koivisto vinkkaa.

4. Sileät sääret rannalle

Aurinkorannalle sopivat sileät ja karvattomat sääret. Ihokarvojen poistamiseen on olemassa monenlaisia kikkoja, esimerkiksi vahaliuskoja. "Vahaliuska asetetaan iholle karvan suuntaisesti ja repäistään irti vastakarvaan. Pyydä kaveriasi auttamaan sinua, niin saat homman hoidettua helpommin. Toinen vaihtoehto on mennä kosmetologille vahaukseen," Koivisto suosittelee.

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat