Mainos

Valmismatkailu Pohjois-Afrikkaan mietityttää monia

Kulunut vuosi on koetellut Pohjois-Afrikkaa ja mullistukset ovat iskeneet myös alueen tärkeään elinkeinoon, turismiin.

Egyptin turismille viime vuosi oli vaikea, valtiolle tilitettävät turismitulot ja matkailijamäärät laskivat yli 30 prosentilla. Tunisiassa pudotus oli vieläkin suurempi.

Nyt kumousten kiihkein väkivalta näyttää jääneen taakse. Äänestäjien suosiossa olevien islamistien puheet tiukoista pukeutumiskoodeista ja alkoholikielloista mietityttää länsituristia, tämä kun haluaa olla ranta-asussa ja nauttia juomansa. Asia on hankala erityisesti Egyptissä, Tunisiassakin siitä on puhuttu.

– Turismi on Egyptille erittäin tärkeää, siksi he eivät voi tehdä mitään. Emme voi estää turisteja pukeutumasta kuten he haluavat tai sanoa, mitä he eivät saa tehdä, aluejohtaja Nahed el Sobky Egyptin valtion matkailuvirastosta sanoo.

Helsingissä Matkamessuilla vierailleet epäröivät vielä Egyptin ja Tunisian suhteen.

– Jos minulla olisi perhettä tai lapsia, niin niiden kanssa en välttämättä uskaltaisi mennä, mutta yksin uskaltaisin tai kaverin kanssa, Susanna Leppälahti pohtii.

– En lähtisi juuri tällä hetkellä, kun tilanne on kriittisen epäselvä. Ehkä hetken kuluttua kun tilanne rauhoittuu sisäisesti, Caj-Erik Bäcklund puolestaan kommentoi

Katso Janne Hopsun juttu (Kymmenen uutiset 20.1.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.