Mainos

Valmetille tappio patenttikiistassa Yhdysvalloissa

Valmetin amerikkalainen tytäryhtiö Valmet Inc. on hävinnyt patenttikiistan Wisconsinissa Yhdysvalloissa. Yhtiö on määrätty korvaamaan sen amerikkalaiselle kilpailijalle Beloit-yhtiölle 14,6 miljoonaa dollaria eli noin 80 miljoonaa markkaa. Kyseessä on kuitenkin vasta alioikeuden valamiehistön päätös, ja yhtiössä uskotaan päätöksen muuttuvan jatkokäsittelyn aikana.

Valmetin viestintäjohtaja Sirkka-Riitta Laakson mukaan kyseessä ei vielä ollut alioikeuden lopullinen päätös, vaan alioikeuden tuomarilla on edelleen halutessaan valta muuttaa päätöstä. Joka tapauksessa käsittely siirtyy ylempiin oikeusasteisiin ja kestää 1-2 vuotta.

Kiista koskee Valmetin runsas vuosi sitten Willamette Industries -yhtiölle toimittamaan hienopaperikoneeseen liittyvän patentin loukkausta. Laakson mukaan jo koneen suunnitteluvaiheessa käytettiin useita patenttiasiantuntijoita varmistamaan ratkaisu patenttien osalta.

-Tämä on kuitenkin amerikkalainen tapa toimia, ja aina Beloitin kanssa kilpailtaessa syntyy vastaavanlaisia kiistoja, sanoi Laakso.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.