Valmetille tappio patenttikiistassa Yhdysvalloissa

Valmetin amerikkalainen tytäryhtiö Valmet Inc. on hävinnyt patenttikiistan Wisconsinissa Yhdysvalloissa. Yhtiö on määrätty korvaamaan sen amerikkalaiselle kilpailijalle Beloit-yhtiölle 14,6 miljoonaa dollaria eli noin 80 miljoonaa markkaa. Kyseessä on kuitenkin vasta alioikeuden valamiehistön päätös, ja yhtiössä uskotaan päätöksen muuttuvan jatkokäsittelyn aikana.

Valmetin viestintäjohtaja Sirkka-Riitta Laakson mukaan kyseessä ei vielä ollut alioikeuden lopullinen päätös, vaan alioikeuden tuomarilla on edelleen halutessaan valta muuttaa päätöstä. Joka tapauksessa käsittely siirtyy ylempiin oikeusasteisiin ja kestää 1-2 vuotta.

Kiista koskee Valmetin runsas vuosi sitten Willamette Industries -yhtiölle toimittamaan hienopaperikoneeseen liittyvän patentin loukkausta. Laakson mukaan jo koneen suunnitteluvaiheessa käytettiin useita patenttiasiantuntijoita varmistamaan ratkaisu patenttien osalta.

-Tämä on kuitenkin amerikkalainen tapa toimia, ja aina Beloitin kanssa kilpailtaessa syntyy vastaavanlaisia kiistoja, sanoi Laakso.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat