Mainos

Valmetille taas paperikonetilaus Koreasta

Valmet on saanut jälleen paperikonetilauksen Koreasta. Tilaaja on maan johtava pehmopaperin valmistaja Yuhan-Kimberly Ltd. Pehmopaperikoneen myyntihintaa ei julkisteta, mutta yleensä paperikoneet maksavat noin 150-200 miljoonaa markkaa. Kone valmistetaan pääosin Valmetin Karlstadin tehtaalla Ruotsissa.

Tilaaja on tähän saakka valmistanut itse omat paperikoneensa. Valmetin mukaan tilaus on tämän vuoksi merkittävä päänavaus.

Suomalaisyhtiö on toimittanut valtaosan Korean paperikoneista. Pelkästään tämän vuoden aikana se on toimittanut Koreaan kolme kokonaista paperikonetta. Uusin konetilaus on osa Yuhan-Kimberlyn Kimcheonin tehtaan laajennusta.

Uusi kone otetaan käyttöön keväällä 1998. Se valmistaa runsaat 100 tonnia wc-paperia päivässä. Tilattu konemalli valmistaa 3,5-metristä paperia, joten se on Valmetin mukaan Korean suurimpia pehmopaperikoneita.

Aasian paperinkulutus on ollut viime vuodet kovassa kasvussa. Tämän vuoden aikana Valmet on saanut Aasiasta kaikkiaan seitsemän paperikonetilausta. Valmet on maailman suurin paperikoneiden valmistaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.