Mainos

Valmet paransi selvästi

Valmetin tulos parani selvästi. Voitto nousi runsaasta 600 miljoonasta yli miljardiin markkaan. Isojen tilausten takia liikevaihto kasvoi runsaan kolmanneksen 11,8 miljardiin markkaan. Näillä näkymin Valmet arvioi myös tämän vuoden sujuvan hyvin. Vallitseva markkinatilanne on kuitenkin vähentänyt paperiteollisuuden investointihalukkuutta ja siirtänyt jo suunniteltujen hankkeiden toteutusta. Valmet ennakoi kireän kilpailutilanteen ja epävarmuuden jatkuvan vuoden alkupuoliskolla.

Valmetin pääjohtaja Matti Sundberg arvioi paperin hinnan lähtevän ylöspäin, mutta on vaikeaa sanoa käykö niin alku- vai vasta loppuvuonna. Hänen mukaansa hintaheilahteluihin saa varautua jatkossakin. Merkittävää ylikapasiteettia ei kuitenkaan ole enää 90-luvulla rakennettu.

Viime vuonna liikevaihdosta 9,6 miljardia tuli paperi- ja kartonkikoneista, automaatiosta 1,6 miljardia ja voimansiirrosta 370 miljoonaa. Uudenkaupungin autotehdas tuotti jalostusarvoa 477 miljoonaa.

Kaikki alat paransivat liikevoittoaan. Voitosta koneet tuottivat noin 700 miljoonaa, automaatio 140, voimansiirto 40 miljoonaa ja autotehdas yli sata miljoonaa.

Konsernin omavaraisuusaste oli viime vuonna 43 prosenttia. Sijoitetulle pääomalle kertyi tuottoa yli 23 prosenttia.

Boxsterit nostivat Valmetin valokiilaan

Sundberg kertoi Porsche Boxsterin kokoonpanosta tehdyn aiesopimuksen nostaneen yhtiön valokiilaan Aasian maita myöten. Valmetille autoteollisuus on kuitenkin ainoa kokonaisuudesta irrallinen rönsy. Automotive ei ole varsinaisesti myynnissä, mutta Valmetissa ollaan avoimia etenkin autovalmistajilta mahdollisesti tuleville tarjouksille.

Boxsterin kokoonpanon on määrä alkaa ensi syksynä. Nykyisin Uudessakaupungissa tehdään yhtä Saabin, yhtä Opelin ja yhtä Ladan mallia. Viime vuonna tehdas tuotti 28500 autoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.