Mainos

Valmet investoi Uudessakaupungissa

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan Samara-kokoonpanossa siirrytään elokuun lopussa kahteen vuoroon. Kesän aikana on aloitettu Samaroitten korien hitsaaminen Uudessakaupungissa.

Valmet Automotivessa on tekeillä myös useita merkittäviä investointeja. Noin 140 miljoonaan markkaan nousevien investointien suurimmat kohteet ovat vesiohenteisen pintamaalauksen siirtyminen Samara-tuotantoon ja tehtaan tietojärjestelmien uusiminen.

Tehtaan tuotanto nousee loka-marraskuuhun mennessä noin sataan autoon päivässä. Tämän vuoden aikana valmistuu noin 30 000 autoa, joista Samaroita on noin 6 000. Vuoden loppuun mennessä Automotiven palveluksessa on noin 1 200 henkeä, sillä uusien työsuhteiden määrä kasvaa syksyllä vajaalla sadalla.

Uudenkaupungin tehtaalla vierailleen Valmetin pääjohtajan Matti Sundbergin mukaan autoteollisuus elää muun teollisuuden tavoin yhä lyhyemmällä tähtäimellä verrattuna entisaikojen pitkäaikaisiin sopimuksiin. Sundbergin mukaan tämä on etu myös Uudenkaupungin tehtaalle, koska näin se pitää itsensä koko ajan ajan tasalla ja kehityksen kärjessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.