Mainos

Valmet Automotivella hyvät näkymät

Autotehdas työllistää tänä syksynä yli sata lomauttamaansa autonasentajaa ja värvää lisäksi 150 uutta työntekijää.

Valmet Automotiven tehdas Uudessakaupungissa työllistää runsaat sata lomauttamaansa autonrakentajaa tänä syksynä. Samalla Valmet värvää 150 uutta työntekijää. Autotehtaan henkilöstömäärä nousee 1 100:aan. Nyt tehtaalla työskentelee 850 henkilöä.

- Työntekijöitä tarvitaan riviin heti alkusyksystä. Kaikki paikat pyrimme täyttämään marraskuun loppuun mennessä, autotehtaan varatoimitusjohtaja Juhani Suvinen kertoo.

Suvinen uskoo, että kaikki työntekijät saadaan palkattua Uudestakaupungista ja lähikunnista.

Uudessakaupungissa rakennetaan kahta Porschen mallia. Uutta Boxteria on tehty vuoden verran, ja Cayman S:n valmistus on juuri alkanut. Tehtaan tuotanto kääntyi nousuun vuosi sitten, ja vauhti kiihtyy. Autojen päivätuotanto nostetaan tänä vuonna 150:een nykyisestä vajaasta sadasta.

Hyvät näkymät ankeiden aikojen jälkeen

- Tulevaisuus näyttää positiiviselta. Meillä on vuosi sitten uudistetut tuotantolinjat, ja teemme kahta automallia, joiden elinkaari on pitkä, varatoimitusjohtaja Suvinen sanoo.

Autotehtaan kaksi ja puoli vuotta kestänyt lomautusjakso päättyy tänä syksynä. Enimmillään lomautettuja oli 750, kun Saab lopetti autojensa tekemisen Uudessakaupungissa kesällä 2003. Noin puolet on irtisanoutunut. Osa lomautetuista on kutsuttu takaisin töihin jo ennen tätä syksyä.

Valmet Automotive kouluttaa uudet työntekijät 4-7 viikon kursseilla. Ensimmäinen kurssi alkaa syyskuun alussa. Tehtaalta on edelleen lomautettuna kymmenkunta toimihenkilöä, joiden työllistämismahdollisuuksia tehdas selvittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.