Mainos

Valmet Automotive tehostaa Porschen tuotantolinjaansa

Valmet Automotive aikoo tehostaa Porschen tuotantolinjaansa. Valmet ja saksalainen autovalmistaja Porsche jatkanevat yhteistyötään useita vuosia.

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas tehostaa tänään alkaneen kesälomakauden aikana Porschen tuotantolinjaansa. Hanke mahdollistaa tarvittaessa myös Porschen tuotannon kasvun. Seuraavien neljän viikon aikana Porschen tuotantolinja pidentyy ja siihen asennetaan uusia hitsausrobotteja. Tämän jälkeen autot kootaan linjalla entistä pienemmistä osista, kun hitsausvaiheita siirtyy Uudenkaupungin autotehtaan vastuulle.

Investointien jälkeen Valmet Automotive voi tarvittaessa myös lisätä Porsche-tuotantoaan. Valmet Automotive ja saksalainen urheiluautovalmistaja Porsche ovat sopineet viime vuonna yhteistyön jatkumisesta ainakin vuoteen 2008 ja mahdollisesti jopa vuoteen 2011 saakka.

Uudessakaupungissa on valmistettu Porsche Boxster -autoja vuodesta 1997 lähtien. Neljä vuoden aikana niitä on tehty jo yli 70 000 kappaletta eli yli puolet kaikista Boxstereista. Valmet Automotiven viime vuoden kokonaistuotanto oli 42 000 autoa, joista Porsche Boxstereita oli lähes 23 500 ja Saabeja 18 500.

Tehtaan kapasiteettia voidaan nostaa pienin investoinnein jopa 100 000 autoon vuodessa. Autotehtaalla työskentelee noin 1600 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.