Mainos

Valmet Automotive lomauttaa lisää

Uudenkaupungin autotehtaalla aloitetaan neuvottelut määräaikaisista lomautuksista ja työajan lyhentämisestä. Ketään ei olla yhtiön mukaan irtisanomassa.

Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa aloitetaan yt-neuvottelut uusista lomautuksista. Autojen kysynnän väheneminen pakottaa tehtaan pitämään huhti-syyskuun välisenä aikana 30 tuotannotonta päivää.

Tällä hetkellä on jo toistaiseksi lomautettuna vajaat 700 työntekijää. Työssä on noin 750 henkilöä.

- Neuvottelemme määräaikaisista lomautuksista ja sitä lievemmistä keinoista kuten työajan lyhentämisestä. Irtisanomisia ei tässä vaiheessa tarvita, sanoo toimitusjohtaja Tapio Kuisma.

Yt-neuvottelun käydään ns. lyhyen kaavan mukaan ja ratkaisujen odotetaan valmistuvan maaliskuun loppuun mennessä. Tehtaalla valmistuu päivittäin 50 Porsche Boxter -autoa. Sopimus Porsche AG:n kanssa on voimassa vuoteen 2008 saakka.

Ensi viikolla alkavilla Geneven automessuilla tehdas esittelee uuden Audi A4 -avoauton pohjalle kehitetyn mallin. Kyseessä yksittäiskappale, jota ei Kuisman mukaan ole tarkoitus tuoda tuotantoon. Autossa taittuvassa katossa toteutettuja ideoita sen sijaan voidaan käyttää jatkossa.

Kuisman mukaan Valmet Automotive hakee jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita. Hän ei kuitenkaan halua kommentoida, ovatko neuvottelut Audin kanssa pidemmällä kuin muiden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.