Valmentajalta painava huomio Eveliina Piipon huippuhiihdosta MM-laduilla

Eveliina Piippo taisteli pronssia 10 kilometriltä 2:24
Eveliina Piippo kommentoi MTV Urheilulle hopeasuoritustaan nuorten MM-hiihdoissa.

Eveliina Piippo otti useita maailmancupista tuttuja päänahkoja alle 23-vuotiaiden MM-hopeahiihdossaan Lahdessa keskiviikkona. 

Piipon edelle vapaan 10 kilometrin kisassa ehti vain yksi hiihtäjä, Venäjän Marija Istomina, joka oli huipputasaisessa voittotaistossa vain kaksi sekuntia suomalaista nopeampi. 

Piipon henkilökohtainen valmentaja Ville Oksanen oli syystäkin tyytyväinen. 

– Yritin muistuttaa häntä kisan aikana siitä, että pystyy tekemään tasaisen vedon ja työskentelemään tasaisilla osuuksilla mäkien päällä, ettei lado kaikkea ylämäkiin, Oksanen totesi. 

– Eve hiihti tosi fiksusti tänään. Yksi oli vain vähän parempi. Siinä oli kuitenkin monta sellaista 10-20 joukkoon maailmancupissa hiihtävää takanakin.

Muun muassa Norjan Tiril Udnes Weng (kolmas) ja Saksan Katharina Hennig (neljäs) kuuluvat tähän joukkoon.

– Uskon, että tätä hiihtoa katsotaan ihan hyvällä myös MM-valinnoissa, Oksanen kommentoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Matti Haavisto vahvistaa tämän. 

– Evellä on ollut vahva kausi, selkeä tasonnosto. MM-joukkuetta ei ole nimetty, mutta sanon, ettei mitenkään huonot näytöt, Haavisto myhäili.

Piippo hiihti tähän mennessä uransa parhaan maailmancup-sijoituksen (22:s) Beitostölenissä joulukuussa. Hän lähtee hakemaan tähän parannusta viikonloppuna Ruotsin Ulricehamnissa, jossa hiihdetään juuri Piipon MM-hopeamatka.

Oksasen mukaan Piippo on mennyt eteenpäin fyysisen suorituskyvyn lisäksi myös henkisellä puolella.  

– Vaikka hänellä on ollut nyt paljon etukäteen mediahommia ja kotikisojen mukana tulevia odotuksia, niin hän on pystynyt tosi hienosti pitämään fokuksen ja keskittymään suoritukseen, Oksanen kehuu. 

Lue myös:

    Uusimmat