Valmentaja surmattiin kuukausi sitten julmasti – nuoresta suojatista tuli olympiavoittaja: "Tämä on hänelle"

Uzbekistanin Ulugbek Rashitov eli järkyttäviä hetkiä valmistautuessaan Tokion olympialaisiin, kun hänen valmentajansa murhattiin noin kuukausi sitten. Nyt Rashitov on taekwondon olympiavoittaja.

Rashitov voitti olympiakultaa taekwondon 68 kilon sarjassa. Hän löi loppuottelussa Ison-Britannian Bradly Sindenin pistein 34–29.

19-vuotias olympiavoittaja omisti kultansa edesmenneelle korealaiselle valmentajalleen.

– Oli todella kova paikka, kun valmentajani tapettiin kuukausi sitten. Ei vain minulle, vaan kaikille urheilijoille. Olin todella pahoillani, mutta se menetys teki minusta vahvemman. Haluan omistaa kultamitalini hänelle, Rashitov sanoi Championatin mukaan.

New York Timesin toimittajan Tariq Panjan mukaan Rashitovin valmentaja surmattiin Uzbekistanissa aiemmin tässä kuussa. Panjan mukaan murhaa olisi edeltänyt kärhämä toisen taekwondo-ihmisen kanssa.

– Kansainvälisen taekwondoliiton johto sanoo, että Kimillä (valmentaja) ei ollut mahdollisuutta. Todella julma tarina, Panja raportoi Twitterissä.

"Mikään ei voi olla parempaa kuin olympiamenestys"

Ulugbek Rashitov oli aiemmin voittanut sotilaiden MM-kultaa 58 kilon sarjassa Wuhanissa 2019. Hänellä oli lisäksi hopeaa nuorten olympialaisista ja pronssia nuorten MM-kisoista sekä kaksi Aasian juniorimestaruutta. Nyt nuori uzbekistanilainen on olympiavoittaja.

– On upeaa, että voitin. Nämä ovat parhaita mahdollisia tunteita. Mikään ei voi olla parempaa kuin olympiamenestys. Uskoin voittoon ja harjoittelin tätä menestystä varten, Rashitov kuvaili.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja