Mainos

Vallanpitäjien moraali on heikentynyt

Lähes puolet suomalaista on sitä mieltä, että poliitikkojen ja virkamiesten moraali on heikentynyt viime vuosina.

Moraalin heikkenemiseen uskovat etenkin heikommin ansaitsevat. Huomenta Suomen teettämässä kyselyssä moraali sai kansalaisilta kouluarvosanan 6,5. Kyselyyn vastasi yli 500 suomalaista.

Kansalaiset eivät ole vakuuttuneita, että poliitikot ja virkamiehet toimisivat tehtävissään hyvien tapojen mukaisesti.

Taloustutkimus selvitti Huomenta Suomen pyynnöstä suomalaisten käsityksiä poliitikkojen ja virkamiesten moraalista. Kyselyssä tiedusteltiin, mihin suuntaan moraaliasiat ovat viime vuosina muotoutuneet. Lisäksi kysyttiin, minkä arvosanan moraali ansaitsee.

Kansan luottamus poliitikoihin ja virkamiehiin on asettunut nyt tyydyttävän ja välttävän välimaastoon. Kun arvosanoja jaettiin, painettiin todistukseen keskiarvoksi pyöristetty 6,5.

Alueellisesti arvosanoja jaettiin suhteellisen tasaisesti: heikoin arvio tuli kuitenkin länsisuomalaisilta ja paras Itä-Suomesta. Mitä nuoremmasta vastaajasta oli kyse, sen paremmin poliitikot ja virkamiehet pärjäsivät. Naiset vaativat kurinalaisempaa toimintaa kuin miehet.

Kaikkiaan 45 prosenttia uskoo, että moraali on heikentynyt. 40 prosentin mielestä se on säilynyt muuttumattomana viime vuosina.

Tyytymättömämpiä ovat heikompituloiset. Heistä peräti 51 prosenttia uskoo, että moraali on muovautunut takavuosista entistä kehnommaksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.