Mainos

Vallankumouksen aave on vuoden tiedekirja

Kimmo Rentolan teoksen keskeisenä teemana on Neuvostoliiton suurlähettilään Aleksei Beljakovin toiminta Suomessa 1970-luvun alussa.

Vuoden tiedekirja -palkinto on myönnetty Kimmo Rentolalle hänen teoksestaan Vallankumouksen aave - Vasemmisto, Beljakov ja Kekkonen 1970 (Otava 2005). Tieteellisten seurain valtuuskunnan ja Suomen tiedekustantajien liiton palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Kunniamaininta ja 2500 euroa myönnettiin dosentti Tuomas Heikkilälle teoksesta Pyhän Henrikin Legenda (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura).

Valtiotieteen tohtori, dosentti Kimmo Rentolan teoksen keskeisenä teemana on Neuvostoliiton suurlähettilään Aleksei Beljakovin toiminta Suomessa 1970-luvun alussa. Samalla kun teos vastaa suomalaisia tutkijoita pitkään askarruttaneeseen kysymykseen siitä, puuhattiinko täällä vallankumousta, se antaa uutta tietoa suomettumisen juurista, Neuvostoliiton tavoitteista ja suomalaisen yhteiskunnan moraalin kestävyydestä.

-Rentolan tutkimuksen voima on sen monipuolisuus. Se käsittelee yhtä Suomen historian tutkituinta vaihetta, mutta samalla myös paljoa muuta: suomalaisuuden olemusta, hyvän ja pahan erottamista sekä valintojen vaikeutta, palkitsijat sanovat.

-Teos antaa esimerkin siitä, miten käsitellä kysymyksiä, jotka ovat sekä kansallisesti että henkilökohtaisesti vaikeita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.