Vallankaappaus uhkaa Fidzhiä

Australian ja Uuden-Seelannin hallitukset ovat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Fidzhiin ja sen pääkaupunkiin Suvaan.

Australian ja Uuden-Seelannin hallitukset ovat ilmaisseet huolensa Fidzhin poliittisesta jännityksestä. Uuden-Seelannin ulkoministeri Winston Peters on tavannut saarivaltion kapinallisen armeijan johtajan Voreqe Bainimaraman. Ministerin edustajan mukaan Uusi-Seelanti yrittää kaikkensa, että Fidzhin demokraattisesti valittu hallitus pysyy vallassa.

Australian ulkoministeri Alexander Downer taas katsoo, että vallankaappauksen toteutuminen on vain ajan kysymys. Australian ja Uuden-Seelannin hallitukset ovat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Fidzhiin ja sen pääkaupunkiin Suvaan. Myös lähetystöjen työntekijöitä on kutsuttu kotimaahansa Fidzhistä.

Fidzhin armeijan johtaja Bainimarama syyttää Fidzhin hallitusta pehmeydestä vuoden 2000 siviilivallankaappauksen suunnittelijoita kohtaan. Bainimaramaa taas saattaa odottaa syytteet hallituksen uhkailusta sekä sitä kohtaan esittämistään korruptiosyytöksistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat