Mainos

Vallankaappaus Sao Tomessa

Sao Tomen ja Principen saarivaltiossa on tehty vallankaappaus. Armeija otti vallan maan presidentin ollessa matkoilla ulkomailla.

Sao Tomen ja Principen saarivaltiossa Afrikan länsirannikolla on tehty vallankaappaus, kertoi portugalilainen uutistoimisto Lusa. Kaappauksessa pidätettiin Lusan mukaan pääministeri Maria das Neves ja useita muita ministereitä.

Sao Tomen asukkaat kertoivat Reuters-uutistoimistolle, että armeija otti vallan maan presidentin Fradique de Menezesin ollessa ulkomailla. Aamun koittaessa kaduilla partioivat sotilaat pitivät hallussaan muun muassa televisioasemaa, lentokenttää ja keskuspankkia.

Vallankumouksellisia ilmeisesti johtava majuri Fernando Pereira kertoi maan radiossa ottaneensa vallan sekä pyysi parlamentin ja hallituksen jäseniä saapumaan poliisin päämajaan.

Päiväntasaajalla sijaitseva pieni saarivaltio on Portugalin entinen siirtomaa. Köyhällä 160 000 asukkaan maalla on öljyvaroja, mutta toistaiseksi niitä ei ole juurikaan hyödynnetty.

Yhteistyökumppani Nigeria tuomitsi kaappauksen

Nigerian hallitus tuomitis tuoreeltaan Sao Tomen armeijan tekemän vallankaappauksen ja vaati syrjäytetyn hallituksen välitöntä palauttamista valtaan.

Lausunnossa ilmaistiin myös huoli Nigerian Sao Tomen -suurlähetystöä piirittävistä sotilaista. -Nigeria varoittaa, että mikäli vallankaappaajat pelottelevat tai uhkaavat suurlähetystön henkilökunnan tai nigerialaisten turvallisuutta tai omaisuutta, Sao Tomeen kohdistuvat vakavat seuraukset, lausunnossa korostettiin.

Valtioilla on rannikolla yhteinen kehitysalue, jonka valtavia öljyvaroja on pyritty yhteistyönä hyödyntämään.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.