Valkosuklaavaahtoa, melonisalaattia ja kaurakeksejä

Valkosuklaavaahtoa:

  • 1,5 dl täysmaitoa
  • 1 liivatelehti
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl kuohukermaa

Kiehauta maito ja mittaa kattilaan kardemumma. Anna maustua hetki. Purista liotetusta liivatelehdestä liika vesi pois ja lisää se lämpimään maitoon. Kaada lämmin maito siivilän läpi paloitellun suklaan päälle ja sekoita kunnes seos on tasaista. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se varovasti kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Lusikoi vaahto tarjoiluastioihin ja nosta hyytymään jääkaappiin hetkeksi.

Melonisalaatti:

  • ½ hunajameloni
  • tuoretta minttua
  • 1dl vettä
  • 1dl sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri. Nosta mintun oksat (ilman lehtiä) liemeen ja anna jäähtyä hetki. Kuori ja paloittele meloni pieniksi kuutioiksi. Hienonna mintun lehdet ja sekoita ne sekä melonikuutiot keskenään. Nosta mintun oksat pois sokeriliemestä ja kaada liemi melonikuutioiden päälle. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoilua.

Kaurakeksi:

  • 75 g voita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl maitoa

Sulata voi ja sekoita joukkoon muut aineet. Nostele taikinasta pieniä nokareita lusikalla leivinpaperin päälle. Muista jättää nokareiden väliin leviämisvaraa! Paista 180 asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Koristele valkosuklaavaahto kauralastuilla ja tarjoile!

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat