Illanvietossa maistuu hyvin itse leivottu patonki, jonka seuraksi sopii merellinen, ruokaisa salaatti.
Valkosipulipatonki
2 kpl
- 2½ dl vettä
- 20 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- noin 6 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
- 2 rkl öljyä
Täyte 1 (yhteen patonkiin)
- 1 rkl öljyä
- ½-1 valkosipulia puristettuna
Täyte 2 (yhteen patonkiin)
- 1 rkl sulaa voita
- 1 tl oreganoa
- 1 tl kynteliä
- 1 tl persiljaa
- (½ valkosipulia puristettuna)
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa esimerkiksi laittamalla kulho lämpimään vesialtaaseen.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kaaviloi kumpikin noin 40 x 20 cm:n levyksi. Sekoita haluamasi täyte ja levitä se tasaisesti levyille.
Rullaa levyt kääretortun tapaan pidemmästä reunasta. Laita patongit saumapuoli alaspäin uunipellille kohoamaan. Tee patonkeihin viillot terävällä veitsellä vinottain 2-3 cm:n välein.
Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele patongit vedellä.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla n.15 min. Laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl esimerkiksi teräksiseen mittaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä ja patonki saa rapean kuoren. Älä peitä kypsää patonkia.
Merellinen Tuorepastasalaatti
noin 4:lle
- 1 pss Myllyn Paras Kotipasta Kalaa (300 g)
- 1 ruukku vihreää salaattia
- 1 tlk säilykepersikkaa (keskikokoinen 250/400 g)
- 1 punasipuli
- 200 g katkarapuja
- 100 g aurinkokuivattua tomaattia
- 70 g cashewpähkinöitä (n. 1 dl)
- 200 g minitomaatteja (1 rasia)
- (tilliä)
- Salaatinkastike:
- ½ dl persikkatölkin mehua
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- yrttisuolaa, sitruunapippuria
Keitä pakastetuorepastaa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia al denteksi. Kaada varovasti lävikköön ja anna olla pieni hetki juoksevan kylmän veden alla, valuta.
Viipaloi muut aineet. Valuta ravut, mikäli käytät pakastekatkarapuja. Asettele ainekset isoon salaattikulhoon tai pienempiin annoskulhoihin kerroksittain kauniisti. Sekoita kastike, tarkista maku ja valuta salaatin joukkoon, koristele.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Uusimmat
-
21:30
Mirellan ja Joonatanin vihoittelu Kolmiodraama-sarjassa hämmentää – Töllötuomarit: "Luokattoman huonoa käytöstä"
-
21:25
IS: Ukrainassa taistellutta suomalaismiestä epäillään törkeistä rikoksista
-
21:13
Leijonat nollasi Ruotsin vieraissa – neljä uutta pelaajaa irti
-
21:12
Konkarin 30-vuotinen unelma toteutui – ToPo on Suomen mestari
-
20:55
Hyppää Argentiinan iloisimman bussikuskin kyytiin – "Hyvää fiilistä ja energiaa"
-
20:48
Euroopan paras lokinmatkija kruunattiin – kuuntele kirkuvat kisasuoritukset
-
20:32
NHL-legendan poika tulee Suomen jäille
-
20:23
YK ja EU kehottivat Britanniaa hylkäämään parlamentin läpäisseen Ruanda-lakiesityksen
-
20:18
Stubb ruotsalaisten ajatuksista Suomesta: "On tällä hetkellä aika "coolia" olla suomalainen"
-
20:07
Sekava lintukaksikko hämmensi auttajia Yhdysvalloissa – "Liian humalassa lentääkseen"
-
20:00
Salkkarit-hahmo keksii hätävalheen: "Tulin hakemaan..."
-
19:48
Järkyttävä reaktio – entinen F1-kuski sai niskaansa "tappouhkauksien vyöryn"
-
19:45
Katso minuutissa: Näin Helsinki peittyi lumeen kenties viimeisen kerran tänä keväänä
-
19:42
Ministeri Juuso ei nauti SDP:n eikä keskustan luottamusta
-
19:38
Tänne lumipyry yltää seuraavaksi
-
19:38
Ukraina haluaa ulkomailta armeijaikäisiä miehiä kotimaahan
-
19:21
Sanna Marin tapasi Obaman
-
19:15
Myräkkä veti suomalaisten suupielet epäuskoiseen hymyyn – katso pyrypäivän tunnelmat
-
19:02
Kolmiodraama-sarjan Joonatan ja Mirella ilkeilevät toisilleen uuden kumppaniehdokkaan seurassa – näin Aki reagoi
-
19:00
Satu Mäkelä-Nummela murjaisi urakkansa jälkeen: "Lämpöisen puolella"
-
Lataa lisää