Mainos

Valkoposkihanhista haittaa Helsingissä

Valkoposkihanhien ulosteista on löytynyt kampylobakteeria Helsingissä Hanhikanta lisääntyy ripeästi, bakteerilöydöstä ei pidetä riskinä ihmisille.

Helsingissä oleskelevien valkoposkihanhien ulosteesta on löytynyt kampylobakteeria. Löydös tehtiin kolmesta näytteestä tutkituista kahdestakymmenestä. Sen sijaan yhdestäkään näytteestä ei löytynyt salmonella-, entero- tai ehec-bakteereita.

Kaupungin ympäristölaboratorio tutki elo-syyskuussa hanhien ulostenäytteitä osittain asukkailta tulleiden valitusten perusteella. Ulostenäytteet kerättiin hanhien laiduntamisalueilta Viikistä, Otsolahdelta ja Lauttasaaren merikylpylän uimarannalta.

Kaupungin ympäristöterveyspäällikkö Antti Pönkä ei pidä löydöstä riskinä asukkaiden terveydelle. -Riski ei ole lisääntynyt näiden tulosten valossa, hän vakuuttaa. Pönkän mielestä kampylobakteeri on lähinnä "rikkana rokassa". Suurempi haitta ulosteista koituu vaikkapa sateen jälkeen, kun ne huuhtoutuvat rantaan ja näyttävät epämukavilta.

Valkoposkihanhien ripeä lisääntyminen pääkaupunkiseudulla on aiheuttanut kitkeriä puhelinsoittoja Helsingin kaupungin ympäristökeskukseen. Suurinta kritiikkiä on tullut juuri hanhien jätöksistä, joita löytyy muun muassa "lähes sakraaleilta paikoilta" Kaivopuistosta. Hanhet koetaan haitaksi myös uimarannoilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.