Mainos

Valkoista maanviljelijää ammuttiin Zimbabwessa

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on ottanut entistä jyrkemmän linjan valkoisten tiloja valtaavien veteraanien puolesta.

Zimbabwen presidentti kannattaa tilanvaltaajia

Hän on kutsunut itsenäisyyspäivän puheessa valkoisia viljeiljöitä Zimbabwen valtion vihollisiksi, ja myös kiittänyt veteraaneja tilojen valtaamisesta. Presidenttiä itseään epäillään tilanvaltausten käynnistäjäksi, jotta kansalaisten huomio kääntyisi pois valtion heikosta tilasta. Mugabe on johtanut Zimbabwea itsevaltaisesti koko sen itsenäisyyden ajan.

Joukko itsenäisyyssodan veteraaneja on ampunut valkoihoista maanviljelijää Nyamandhlovussa, noin 500 kilometriä pääkaupunki Hararesta etelään. Maanviljelijä haavoittui, mutta tarkempaa tietoa hänen tilastaan ei ollut. Noin 30-40 veteraanin joukko saartoi varhain aamulla maanviljelijän tilan. Hän pyysi puhelimitse naapuriaan hälyttämään ambulanssin tultuaan ammutuksi.

Zimbabwen valkoisten omistamien tilojen valtauksiin liittyvissä levottomuuksissa sai viime viikonlopun aikana surmansa yksi valkoinen maanviljelijä ja kaksi MDC-oppositiopuolueen jäsentä. Zimbabwe juhlii tänään itsenäistymisensä 20-vuotispäivää.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.