Mainos

Valkoisilla opiskelijoilla etulyönti Internetiin ja työpaikkoihin

Yhdysvalloissa valkoisista opiskelijoista suurimmalla osalla on mahdollisuus käyttää Internetiä. Mustista opiskelijoista nettiin pääsee käsiksi vain kolmannes. Parhaat työpaikat menevät niille, joille tietokone on tullut tutuksi - valkoisille. Myös köyhät valkoiset käyttävät nettiä kuusi kertaa enemmän kuin köyhät mustat.

Vanerbiltin yliopistossa Yhdysvalloissa valmistunut tutkimus kertoo karua kieltä valkoisten ja ja mustien asemasta työmarkkinoilla. Valkoisilla opiskelijoilla on mustia suuremmat mahdollisuudet käyttää internettiä ja siten myös etulyöntiasema työmarkkinoilla, jossa tietokonetaidot ovat avainasemassa. Valkoisista opiskelijoista kolme neljästä voi käyttää internettiä kotonaan, kun mustista siihen on mahdollisuus vain kolmanneksella.

Tutkimustulokset tukevat väitteitä, joiden mukaan vastavalmistuneiden korkeapalkkaiset työt päätyvät valkoisille, joilla on hyvät taidot tietokoneen käytössä. Myös köyhät valkoiset käyttävät internettiä kuusi kertaa enemmän kuin köyhät mustat.

Erot tasoittuvat, kun verrataan varakkaiden kotitalouksien mahdollisuuksia internetin käyttöön. Yli 40 000 dollaria eli yli 220 000 markkaa vuodessa ansaitsevissa mustien ja valkoisten perheissä internettiä käytettiin lähes yhtä usein. Mustat kirivät kiinni mahdollisuuksia internetin käyttöön, sillä heillä oli yli kaksi kertaa useammin aikeita ostaa tietokone kotiin, kunhan hinnat putoavat alle tuhannen dollarin eli noin 5600 markan. Kaikista tutkimuksessa mukana olleista valkoisista 44,3 prosenttia omistaa kotitietokoneen ja mustista 29 prosenttia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.