Mainos

Valkoisen viljelijän tilalle hyökättiin Zimbabwessa

Kivin ja kepein aseistautuneet mustat yrittivät tänään häätää valkoista viljelijäperhettä maatilaltaan Bindurassa Zimbabwen luoteisosassa, vajaan sadan kilometrin päässä maan pääkaupungista Hararesta.

Kyseessä oli ensimmäinen häätöyritys sen jälkeen, kun valkoisille viljelijöille annettu määräaika tilojen jättämiseen meni umpeen viime viikolla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan liki 60 nuorta presidentti Robert Mugaben kannattajaa piiritti maatilan päärakennusta tänä iltana.

Tilan omistaja Terry Hinde perheineen oli linnoittautunut sisälle taloon yhdessä kahden toimittajan kanssa. Toimittajat ovat riippumattoman zimbabwelaisen Daily News -lehden sekä brittiläisen Daily Telegraphin palveluksessa.

Raivostunut mustien joukkio ajoi keskiviikkona pois paikalta uutistoimisto Reutersin toimittajan sekä televisioryhmän syyttäen heitä Mugaben vastaisen opposition kannattajiksi.

Valkoisten viljelijöiden etujärjestön JAG:n mukaan Hinde perheineen linnoittautui tilalleen, koska he pelkäsivät henkensä puolesta. JAG ilmoitti perheen odottavan poliisisaattuetta päästäkseen poistumaan turvallisesti tilaltaan, jota he ovat viljelleet 27 vuotta.

Zimbabwelainen oikeusistuin päätti viime viikolla, että valtio ei saisi ottaa haltuunsa sellaisia valkoisten tiloja, joihin pankeilla tai rahoituslaitoksilla on kiinnityksiä.

Liki kaksi kolmannesta Zimbabwen 2900 valkoisesta viljelijästä on uhmannut presidentti Mugaben häätökäskyä ja on edelleen tiloillaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.