Valkoisen talon Rove eroaa

Presidentti Bushin oikeana kätenä tunnettu Rove eroaa perheensä vuoksi.

Valkoisen talon korkea-arvoinen poliittinen neuvonantaja Karl Rove aikoo erota tehtävästään elokuun lopussa. Presidentti George W. Bushin oikeana kätenä tunnettu Rove jättää tehtävänsä elokuun viimeisenä päivänä.

Rove sanoi Wall Street Journal -lehdessä julkaistussa haastattelussa eroavansa perhesyiden vuoksi.

- Luulen vain, että nyt on aika. Niin paljon kuin haluaisinkin jatkaa täällä (Valkoisessa talossa), minun täytyy tehdä tämä perheeni takia, sanoi Rove.

Valkoisen talon tiedottaja vahvisti maanantaina Roven eron ja kuvaili miehen lähtöä "suureksi menetykseksi".

Wall Street Journalin haastattelussa Rovelta kysyttiin, onko hän omasta mielestään tehnyt virheitä urallaan.

- Nostan jalkani ylös syyskuussa ja mietin asiaa, vastasi Rove.

Mikään taho ei selitellyt Roven lähtöä tarkemmin. Wall Street Journalin mukaan neuvonantaja päätti lähdöstään lopullisesti sen jälkeen, kun Valkoisen talon esikuntapäällikkö Joshua Bolten antoi neuvonantajille pysymismääräyksen.

Boltenin käskyn mukaan syyskuuhun asti jatkavien neuvonantajien täytyy pysyä Bushin tukena hänen viimeisen kautensa loppuun asti, eli tammikuuhun 2009.

Bushin suosio on tällä hetkellä aallonpohjassa. Heinäkuun lopulla julkaistun mielipidetiedustelun mukaan 63 prosenttia yhdysvaltalaisista on epätyytyväisiä presidentin politiikkaan.

Yhdysvaltojen presidenteistä kansalaisten parissa yhtä vähän kannatusta on viimeksi kerännyt Jimmy Carter, joka johti maata vuosina 1977-82.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat