Mainos

Valkoinen talo yllättyi Putinin kritiikistä

Putinin voimakkaasta arvostelusta huolimatta Yhdysvallat aikoo jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa esimerkiksi turvallisuusasioissa.

Valkoinen talo kertoo olevansa yllättynyt ja pettynyt Venäjän presidentin Vladimir Putinin rajusta Yhdysvaltojen arvostelusta.

Putin kritisoi voimakkaasti Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia turvattomuuden lisäämisestä maailmassa. Münchenissä meneillään olevassa turvallisuuskokouksessa puhunut Putin sanoi Yhdysvaltojen pyrkivän luomaan yksinapaista maailmaa, jossa muut maat taivutetaan sen tahtoon.

Valkoisen talon edustaja vastasi Putinille sanomalla, että tämä on väärässä.

Valkoinen talo sanoi kuitenkin, että se aikoo jatkaa yhteistyötä Venäjän kanssa esimerkiksi kansainvälisissä turvallisuusasioissa.

Gates: Yhdysvallat ei halua uutta kylmää sotaa

Yhdysvaltain puolustusministeri Robert Gates on vastannut presidentti Putinin edellisenä päivänä esittämään kovaan arvosteluun Münchenin turvallisuuskokouksessa kuivan huumorin keinoin. Gates muun muassa totesi, että yhdessä kylmässä sodassa oli jo riittävästi.

Gates, entinen Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n johtaja, vastasi omassa puheessaan epäsuorasti Putinille:

-Yksi eilisen puhujista lähes täytti minut nostalgialla vähemmän monimutkaisia aikoja kohtaan, Gates sanoi kylmään sotaan viitaten. Hänen mukaansa maailma on nykyään toisenlainen, monimutkaisempi, ja maat tarvitsevat toistensa kumppanuutta voidakseen vastata yhteisiin uhkiin.

-Monella teistä on tausta diplomatiassa tai politiikassa. Minulla, kuten toisella puhujalla eilen, on jyrkästi toisenlainen tausta: ura vakoilualalla. Ja luulenpa, että entisillä vakoojilla on tapana puhua suoraan, Gates sanoi Münchenin turvallisuuskokouksen osallistujille.

Gates kertoi samalla hyväksyneensä Putinin kutsun vierailla Venäjällä.

Venäjän puolustusministeri Sergei Ivanov on puolustanut Putinin puhetta sanomalla, ettei pitänyt sitä lainkaan aggressiivisena.

-Suhteemme Euroopan unioniin, Yhdysvaltoihin ja erityisesti Saksaan ovat niin kypsiä, että olemme vapaita sanomaan mitä todella ajattelemme. Avoimesti, suoraan ja ilman tekopyhyyttä tai kylmän sodan ajattelua. Puhe ei ollut minusta aggressiivinen tai pyrkinyt vastakkainasetteluun, Ivanov vakuutti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.