Mainos

Valkoinen talo vahvisti Powellin eron

Yhdysvaltain presidentti George Bush on hyväksynyt ulkoministeri Colin Powellin eron. Valkoisen talon mukaan Bush on hyväksynyt myös kolmen muun ministerin eronpyynnöt.

Valkoisen talon julkistama Powellin erokirje on päivätty viime perjantaille. Kirjeessä Powell sanoo, että hänen on presidentinvaalien jälkeen aika palata yksityiselämään.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan 67-vuotias Powell pysyy virassaan kunnes hänen seuraajansa on valittu. Powellin mahdollisina seuraajina on mainittu muun muassa turvallisuusneuvonantaja Condoleezza Rice ja Yhdysvaltojen YK-suurlähettiläs John Danforth.

Powell toimi ulkoministerinä presidentti George Bushin ensimmäisen hallituskauden ajan. Powellin jääminen pois toiselta hallituskaudelta oli odotettua.

Kolme muuta ministeriä jättää toimensa

Powellin lisäksi kolme muuta Bushin hallituksen ministeriä jättää tehtävänsä. He ovat maatalousministeri Ann Veneman, energiaministeri Spencer Abraham ja opetusministeri Rod Paige. Heitä ennen viime viikolla salkkunsa jättivät oikeusministeri John Ashcroft ja kauppaministeri Don Evans.

Colin Powell sanoi lyhyessä tiedotustilaisuudessaan Washingtonissa, että hän jätti eronpyyntönsä omasta tahdostaan, mutta yhteisymmärryksessä presidentti Bushin kanssa.

-Alkuperäinen tarkoitukseni oli palvella vain yksi nelivuotiskausi, Powell perusteli.

Powellia on usein pidetty huomattavasti maltillisempana kuin hallituksen kovan linjan "haukkoja" puolustusministeri Donald Rumsfeldia ja varapresidentti Dick Cheneyä. Powellin erosta on liikkunut huhuja jo pitkään, mutta sen paremmin Cheney kuin Bush eivät ole virallisesti kommentoineet ulkoministerin tulevaisuutta.

Ministerivaihdokset presidentin toisen kauden alkaessa ovat Yhdysvalloissa verraten tavallisia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Yhdeksän uutiset 15.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.