Mainos

Valkoinen talo vähätteli ase-etsijöiden lähtöä

Yhdysvaltain johto on vähätellyt joukkotuhoaseita etsineen sotilasryhmänsä poistumista Irakista. Laittomia aseita jäljittävät asiantuntijat jatkavat edelleen työtään, vakuutti presidentti George Bushin tiedottaja Scott McClellan.

McClellan korosti lausunnossaan, että tähän mennessä saatujen tietojen mukaan Irakin entinen johtaja Saddam Hussein kieltäytyi valtakaudellaan noudattamasta YK:n vaatimuksia aseriisunnasta.

New York Times -sanomalehden mukaan 400-jäseninen amerikkalaisryhmä on poistunut Irakista löytämättä todisteita laittomista aseista. Ryhmä on saanut työnsä päätökseen, kertoivat Yhdysvaltain puolustusministeriön virkamieslähteet lehdelle.

Joidenkin sotilasviranomaisten mukaan ryhmän poistuminen on mahdollinen merkki siitä, että Yhdysvaltain hallinto ei enää odota löytävänsä Irakista kemiallisia ja biologisia aseita, lehti kirjoitti.

- He keräsivät kaiken sen, mikä oli keräämisen arvoista, amerikkalaisviranomainen kertoi. Ryhmän tehtävänä oli etsiä muun muassa laittomia asevarastoja ja ohjusten laukaisupaikkoja.

Sotilaslähteiden mukaan todisteita aseista saattaa kuitenkin löytyä valtaisasta määrästä irakilaisia dokumentteja, jotka on säilötty Yhdysvaltain armeijan varastoon Qatarissa.

Irakiin jäi vielä toinen amerikkalaisryhmä, jonka erityistehtävänä on kemiallisten ja biologisten aseiden tuhoaminen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.