Mainos

Valkoinen talo kiistää Bushin hyökänneen Jumalan kehottamana

Presidentti George Bush on kertonut Jumalan kehottaneen häntä miehittämään Irakin ja Afganistanin, paljastaa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kolmiosainen dokumenttisarja. Valkoinen talo tyrmää väitteen.

Yhdysvaltain presidentin George Bushin lujaksi mainostettu usko on kirjaimellisesti joutunut koetukselle. Valkoinen talo kiistää Bushin puhuneen palestiinalaisjohtajille Jumalalta saamastaan tehtävästä taistella Afganistanissa ja Irakissa.

- Hän ei ole milloinkaan sanonut sellaista, tiedottaja Scott McClellan vakuutti Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa.

McClellanin mukaan Britannian yleisradioyhtiön BBC:n uudessa dokumenttisarjassa esitettävät kommentit ovat naurettavia. Niitä laukovat mm. palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja entinen ulkoministeri Nabil Shaath, joka tänään halusi tarkentaa kameran ikuistamia arvioitaan Bushista.

"Minua ohjaa missio Jumalalta. Jumala sanoo minulle: George mene ja taistele terroristeja vastaan Afganistanissa. Ja tein niin ja sitten Jumala sanoi minulle: George mene ja lopeta tyrannia Irakissa -- ja tein niin."

- Kuvailin hänen puheitaan. Mielestämme hän antoi ymmärtää, että hänellä on missio ja häntä ohjaa lähinnä usko Jumalaan, eikä jokin metafyysinen kuiskaus korvaan, Shaath selitti uutistoimisto Reutersille.

Israelilaisten ja arabien saavuttamattomasta rauhasta kertova kolmiosainen dokumentti esitetään Britanniassa 10., 17. ja 24. lokakuuta. BBC on jo julkaissut siitä otteita.

Viittauksia myös Palestiinaan

BBC:n mukaan ohjelman sisällöstä kerrottiin etukäteen myös Valkoiselle talolle, mutta se kieltäytyi kommentoimasta toimittajille presidentin yksityiskeskusteluja. Dokumentin mukaan Bush kertoi Abbasille ja Shaathille kesäkuussa 2003, että Jumala johdatti häntä miehittämään Irakin ja Afganistanin. Bush sanoi myös Jumalan kehottaneen häntä perustamaan Palestiinan valtion, palestiinalaisjohtajat kertovat BBC:lle.

- Presidentti Bush sanoi kaikille meille: minua ohjaa missio Jumalalta. Jumala sanoo minulle: George mene ja taistele terroristeja vastaan Afganistanissa. Ja tein niin ja sitten Jumala sanoi minulle: George mene ja lopeta tyrannia Irakissa -- ja tein niin, Shaath lainaa Bushia etukäteen julkistetuissa otteissa.

- Ja taas koin Jumalan sanovan minulle: järjestä palestiinalaisille heidän valtionsa ja israelilaisille turvallisuutensa ja rauha Lähi-itään, Shaath jatkaa BBC:n mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.