Mainos

Valkoinen talo: Kidutus mahdollinen kuulustelukeino

Presidentti George Bushin turvallisuusneuvonantaja sanoi CNN:n haastattelussa, että kidutuksen käyttö tulisi sallia CIA:lle kuulustelukeinona poikkeustapauksissa, kuten terrori-iskujen ehkäisemisessä.

Valkoinen talo ei sulje kokonaan pois kidutuksen käytön mahdollisuutta terroristiepäiltyjen kuulusteluissa. Presidentti George W. Bushin turvallisuusneuvonantaja Stephen Hadley on tarkentanut aiempia lausuntoja sanomalla, että poikkeustapauksissa kidutuksen käyttö tulisi sallia kuulustelukeinona. Presidentti Bush kiisti edellisellä viikolla, "etteivät amerikkalaiset kiduta".

Hadley kuitenkin tähdensi CNN:n haastattelussa, että Yhdysvaltain hallinnon tehtävänä on suojella kansalaisiaan terrori-iskuilta. Tämän vuoksi poikkeukset säännöstä voitaisiin hänen mukaansa sallia olosuhteiden niin vaatiessa.

Yhdysvalloissa on käyty viime viikkoina kiivasta väittelyä siitä, tulisiko "tehostetut kuulustelutekniikat" sallia tulevien iskujen ehkäisemiseksi. Maan senaatti äänesti viime kuussa pidätettyjen "julman, epäinhimillisen tai alentavan" kohtelun kieltävän lakiesityksen puolesta. Valkoinen talo on kuitenkin uhannut käyttää veto-oikeuttaan ja painostanut senaattoreja muokkaamaan esitystä siten, että maan keskustiedustelupalvelulla CIA:lla olisi erikoisoikeus käyttää koviakin otteita.

New York Times -lehti kertoi viime viikolla CIA:n salaisesta raportista, jonka mukaan osa sen hyväksymistä kuulustelumenetelmistä rikkoo kansainvälistä kidutuksen vastaista sopimusta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.