Mainos

Valkoinen talo ja kongressi evakuoitiin

Evakuointihälytys peruttiin pian sen jälkeen kun se oli annettu. Evakuoinnin aiheutti Valkoisen talon ilmatilaan eksynyt Cessna-pienkone.

Yhdysvaltain kongressi ja Valkoinen talo evakuoitiin illalla Suomen aikaa. Evakuoinnin aiheutti Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavan viraston tietojen mukaan kielletylle alueelle, Valkoisen talon ilmatilaan, eksynyt Cessna-pienkone.

Viraston mukaan Cessna pääsi viiden kilometrin päähän Capitol-kukkulasta ennen kuin se kääntyi poispäin. Hetkisen kuluttua kone kääntyi kuitenkin jälleen kohti Capitol-kukkulaa. Viranomaisten mukaan koneen lentäjä ei ollut yhteydessä lennonjohtoon. Pienkoneen perään lähetettiin nopeasti Yhdysvaltain ilmavoimien F16- hävittäjiä, jotka saattoivat lentokoneen pois kielletystä ilmatilasta.

Hälytys peruttiin melko nopeasti sen jälkeen kun se oli annettu ja työntekijät pääsivät takaisin työpaikoilleen.

Kun tieto Valkoista taloa lähestyvästä koneesta saatiin, viranomaiset hoputtivat henkilökuntaa nopeasti poistumaan alueelta. Sekä senaatissa että edustajainhuoneessa oli meneillään istunto, jotka keskeytettiin. Uutiskanava CNN:n esittämässä videossa näkyi, miten ihmiset juoksevat kongressirakennuksesta poispäin samaan aikaan kun konepistoolein aseistetut salaisen palvelun työntekijät vartioivat poistumisreittejä.

Presidentti George Bush ei ollut tapahtuman aikana Valkoisessa talossa.

Yhdysvaltain siviili-ilmailuhallinto kiristi syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen tuntuvasti ilmailumääräyksiä ja muodosti Valkoisen talon ympärille vyöhykkeen, jonne ei saa lentää. Jos tälle alueelle kuitenkin lennetään ja eikä ilmatilaan tunkeutunut kone tottele varoituksia, se voidaan ampua alas.

Kaikkien lentokoneiden, joilla on lupa lentää Washingtonin ilmatilassa, tulee lähettää lennonjohdolle erityinen koodi, josta ne voidaan tunnistaa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Kymmenen uutiset 11.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.