Mainos

Valkoinen talo ei pulita ökypalkkoja

Yhdysvaltain hermokeskuksessa Valkoisessa talossa painetaan pitkää päivää, mutta palkkataso ei ole huimaava - jotkut eivät tienaa senttiäkään. Presidentti Barack Obaman kaartin palkkatiedot julkistettiin tällä viikolla Valkoisen talon kotisivuilla.

Parhaiten tienaavat presidentti ja varapresidentti, 400 000 dollaria ja 227 300 dollaria vuodessa, mutta seuraavaksi kovapalkkaisin työntekijä on hieman yllättäen julkisesta terveydenhuollosta vastaava johtaja David Marcozzi noin 193 000 dollarin liksalla.

Hänen taakseen jäävät muun muassa kansliapäällikkö Rahm Emanuel ja Valkoisen talon tiedottaja Robert Gibbs, joiden palkka on 172 700 dollaria.

Useimmat työntekijät saavat kuitenkin vain noin 40 000-55 000 dollarin vuosipalkkaa, ja onpa joukossa kaksi täysin ilman korvaustakin työskentelevää: henkilöstöosaston talousneuvonantaja Michael Warren ja pelkästään "neuvonantajaksi" nimetty Patricia McGinnis.

Obama jäädytti virkakautensa aluksi kaikkien yli satatuhatta dollaria ansaitsevien Valkoisen talon työntekijöiden palkat edellisen presidentin tasolle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.