Valkoinen talo: Al-Qaida yhä pahin terroriuhka

Valkoisen talon julkistaman raportin mukaan verkosto lisää todennäköisesti ponnistelujaan saada jäseniään Yhdysvaltoihin.Bushin mukaan Yhdysvallat on tätä nykyä entistä turvallisemmassa asemassa, mutta ei silti turvassa.

Al-Qaida-verkosto muodostaa edelleen vakavimman ja vaarallisimman terroriuhkan Yhdysvalloille, sanotaan Valkoisen talon tänään julkisuuteen tulleessa raportissa. Raportin mukaan verkosto lisää todennäköisesti ponnistelujaan saada jäseniään Yhdysvaltoihin.

Toistaiseksi Yhdysvalloissa on amerikkalaisviranomaisten tietoon tullut vain kourallinen ihmisiä, joilla on yhteydet al-Qaidan johtoon.

Raportti varoittaa myös, ettei al-Qaida luovu tavoittelemasta itselleen joukkotuhoaseita, joita se myös aikoo käyttää. Terroriverkosto on raportin mukaan luonut itselleen turva-alueen Pakistanin heimoseuduille.

Presidentti George W. Bush sanoo raportin yhteydessä olevassa lausunnossaan, että Yhdysvaltain turvallisuusstrategiaan täytyy kuulua myös hyökkäys sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhdysvallat on tätä nykyä Bushin mukaan entistä turvallisemmassa asemassa, mutta ei silti turvassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat