Valkoinen kesäkoti Sammatissa

Seija ja Jukka Kytöniemen mökki sijaitsee Sammatissa kauniin järven rannalla. Mökille mennään kesäisin myös työpäivän päätteeksi, sillä matkaan kuluu vain tunnin verran.


Mökin vieressä on suojaisa tasanne, jonka kalusteet ovat polyrottinkia eli keinotekoista rottinkia, joka kestää sadetta, auringon paistetta ja jopa talvisen lumikuorman. Pehmeillä sohvilla on mukava nauttia upeasta järvimaisemasta.

Mökki on sisustettu kokonaan valkoisella ja pellavan sävyillä. Kodin asukkaat nauttivat levollisesta kokonaisilmeestä ja valkoinen on myös hyvä pohja kesän mansikoiden ja muiden herkkujen värikkyydelle.

Makuuhuoneen yhtä aikaa sirot ja näyttävät sängynpäädyt ovat Rusticasta. Valkoisiin tekstiileihin on yhdistetty hauskasti luonnonväristä pellavaa. Hienostuneesti rustiikeissa tekstiileissä on rentoa fiilistä, jotka syntyvät teksteistä, jotka viittaavat leipäsäkkeihin ja vastaaviin vanhanaikaisiin pakkauksiin.

Designers Guildin tapettien himmeän kulunut kulta sopii vanhoihin valkoiseksi maalattuihin lautakattoihin ja -lattioihin luontevasti.

WC onkin varsinainen buduaari. Lattian laatoitus on valittu näyttämään mukavasti kuluneelta samoin kuin kalusteet. Suuri ikkuna kruunaa lopputuloksen.

Vierashuone on kuin prinsessan kammari. Katossa on kristallikruunu, ohuet pellavaverhot eivät peitä näkymää ulos. Kukkatyynyt sohvalla tulevat ihanasti esiin valkoisessa huoneessa. Kaikki kauniit kalusteet ja tekstiilit ovat Cobellosta hankittuja.

Olohuoneen tekee erityisen valoisaksi kulman kiertävät ikkunat. Pehmeä sohva takan edessä on mukava paikka sadepäivinä, muulloin viihdytään enemmän ulkona. Seinät ja katon Seija maalasi valkoisiksi ja arvata saattaa, että tunnelma keveni siitä kovasti. Neiti Luttinen viihtyy valkoisessa korissaan ylpeän näköisenä.

Verannan ruokapöytä on koko perheen suosikkipaikka, jossa vietetään aikaa jo aikuisten lasten kanssa yömyöhään.

Sydämellinen kiitos, kun saimme piipahtaa kylässä!

Toimittaja: Hanna Sumari

(Kesä T.i.l.a. 16.6.2008)

Lue myös:

    Uusimmat