Mainos

Valko-Venäjä häätää länsidiplomaatteja suurlähetystöistä

Valko-Venäjä on ajautunut diplomaattiseen selkkaukseen länsimaiden kanssa. Valko-Venäjä häätää 22:n maan diplomaatteja suurlähetystöistä vedoten rakennusten korjaustöihin.

Valko-Venäjän yksinvaltias presidentti Lukashenko on jo pitkään koetellut länsimaiden hermoja. Nyt mitta tuli täyteen. Tuorein tapaus on diplomaattikylän putkiremontti pääkaupungissa Minskissä. Sen vuoksi asukkaiden 22:sta suurlähetystöstä on lähdettävä kodeistaan.

Lähtöpäivän piti olla keskiviikkona, mutta Lukashenko lupasi vielä viikon aikaa pakkailuun. EU- maat ehtivät jo suunnitella yhteistä ulosmarssia. Diplomaattien häätö on ennenkuulumatonta ja sitä pidetään täysin käsittämättömänä lännessä. Monet maat ovat turhaan vedonneet kansainväliseen sopimukseen diplomaattien koskemattomuudesta.

Suurlähetystöjen remonttipuuhien alta lähtöpassin saaneet suurmaat - Yhdysvallat, Britannia, Saksa ja Ranska voivat vain toivoa, että presidentti tulee järkiinsä viikon aikana.

Valko-Venäjästä saattaa tulla uusi kriisipesäke, jos uppiniskainen Lukashenko hankkii uhoamalla lännen pakotetoimet niskaansa.
MTV3/Tarja Salumäki

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.