Mainos

Valkealan rottasota helpottaa

Valkealan rottajahti on tänään saatu hallintaan. Kouvolan seudun kuntayhtymän jätehuoltoon on päivällä tullut kymmeniä puhelua kuntalaisilta, jotka kertoivat pääosin yksittäisistä rottahavainnoista. Yhtymän jätehuolto huolehtii hävitystoimista yhteistyössä Helsingin Tehotorjunta Oy:n kanssa.

Torjuntamyrkkylaatikoita on toimitettu maatiloille, ruokakaupoille ja elintarvikeyrityksiin. Rottien kokonaismäärästä ei ole varmaa tietoa.

-En jaksa uskoa, että määrät ovat tuhansia. Isoja raatokasoja ei ole löytynyt, toteaa jätehuoltojohtaja Leena Rautiainen. Rottien liikkeellelähdön syykin on yhä mysteeri.

-Ruokapula ei ole ollut syynä, sillä kaatopaikalla olisi vielä riittänyt ravintoa, sanoo jätehuollon tiedottaja Anne Sironen. Rottalauman levinneisyysalueeksi on haarukoitu kahden kilometrin säde kaatopaikalta pääosin kirkonkylän suuntaan. Alueen asukkaita kehotetaan pitämään nyt kissatkin sisällä, että ne eivät kajoaisi myrkytettyihin rottiin.

"Normaalit toimet"

Kuntayhtymä puolustaa tehneensä normaalit kaatopaikan sulkemiseen liittyvät toimet Valkealassa. Yhtymän mukaan rottahävitys ja jätteiden nopea peittäminen ovat normaalit sulkemistoimet millä hyvänsä kaatopaikalla. Kuntayhtymän jätehuolto kuitenkin pahoittelee tapahtunutta.

25 vuotta toiminnassa ollut Puhjontien kaatopaikka oli viimeistä päivää avoinna 28. syyskuuta. Sitä seuraavalla viikolla kaatopaikan jätepenkkaa alettiin peittää maamassoilla. Tiedottaja Anne Sirosen mukaan kaatopaikalla on tehty rottamyrkytyksiä jo vuoden 1999 alusta ja jatkettu kaatopaikan sulkemisen jälkeenkin.

Helsingin Tehotorjunta Oy:n edustajan Jouko Kauppisen mukaan kaatopaikalla ei ennen viime viikonloppua ollut havaittavissa mitään poikkeavaa. Helsinkiläisyritys on ollut mukana hoitamassa 70 vastaavanlaisen kaatopaikan rotantorjuntaa ilman nyt ilmenneitä ongelmia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.