Mainos

Valjakkalan pakotuomio ennallaan hovissa

Kolmoismurhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Juha Valjakkala, nykyiseltä nimeltään Nikita Joakim Fouganthine, ei saanut Itä-Suomen hovioikeudessa lievennystä tuomioon, jonka hän sai vuoden takaisen pakomatkansa aikana tehdyistä rikoksista.

Hovioikeus piti voimassa Valjakkalan Kajaanin käräjäoikeudessa saaman kolmen kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen auton luvattomasta käytöstä ja ajo-oikeudetta ajosta.

Valjakkala vaati hovioikeudessa, että rangaistus tulisi enintään lievästä käyttörikoksesta, koska hän oli ottanut käyttöön lukitsemattoman auton, jossa oli virta-avain paikallaan.

Pakomatkalla mukana ollut vaimo tuomittiin alioikeudessa samoista rikoksista 30 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.

Hovioikeus hylkäsi nyt syytteen ajo-oikeudetta ajamisesta ja tuomitsi naisen 25 päiväksi ehdottomaan vankeuteen luvattomasta käytöstä. Vaimon katsottiin käyttäneen luvattomasti autoa olemalla siinä matkustajana. Näyttämättä jäi, että hän olisi osallistunut auton käyttöön ottamiseen.

Pariskunta jäi viime vuoden toukokuussa palaamatta vankilomalta Pyhäselän vankilaan. He veivät Kajaanista auton ja ajoivat sillä Pajalaan Ruotsiin. Ruotsissa he jäivät kiinni 14. toukokuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.