Mainos

Valjakkalan koevapaus otettiin Ruotsissa tyynesti vastaan

Tieto Nikita Fouganthinen, alias Juha Valjakkalan pääsystä koevapauteen on otettu vastaan Ruotsin Åmselessä ilman suurta tunnekuohua.

Kun Helsingin hovioikeus ilmoitti viime joulukuussa päästävänsä kolmoismurhaajan ehdonalaiseen vapauteen, herätti uutinen Ruotsissa paniikkimielialaa. Sen jälkeen vapauttamista on käsitelty tiedotusvälineissä useaan otteeseen.

-Vastenmielisyyttä ehkä vielä on, mutta pelko ei enää ole niin suurta, kertoo Ruotsin uutistoimisto TT.

Uutinen vapauttamisesta herätti tunteita, mutta nyt tunteet näyttävät tasaantuneen, kertoo kymmenen vuotta Åmselen kirkkoherrana toiminut Marie-Louise Marsjögård. Hän toivoi, että Fouganthine selviäisi vapaudessa parhaalla mahdollisella tavalla.

Åmselen kirkon ulkopuolelle rakennettiin kuusi vuotta sitten paikka, jossa ihmiset voivat muistella tapahtunutta ja sytyttää kynttilän kolmen surmatun muistoksi. Paikalla pidetään joka vuosi myös jumalanpalvelus.

- Tapahtunut oli tragedia, mutta meidän täytyy jatkaa eteenpäin, kirkkoherra sanoi.

Ruotsin oikeusministeri Beatrice Ask ei halunnut tänään kommentoida Fouganthinen vapauttamista. Kun armahtamista alettiin valmistella vuonna 2006, ministeri suhtautui ajatukseen hyvin kriittisesti. Hän ei tuolloin puoltanut armahdusta.

Aiemmin poliisina Uumajassa toiminut Lennart Åström muistuttaa, että ihmistä ei voi demokratiassa pitää lukkojen takana koko elämää.

- Vaikka hän on tehnyt hirvittävän rikoksen, täytyy hänen lopulta päästä vapauteen, sanoi nykyisin eläkkeellä oleva Åström.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.