Mainos

Valitut Palat nimesi Linus Torvaldsin Vuoden eurooppalaiseksi

Aikakausi Reader's Digest eli Valitut Palat on nimittänyt suomalaisen 31-vuotiaan Linus Torvaldsin Vuoden eurooppalaiseksi.

Linus Torvalds

Linus Torvalds aloitti yhdeksän vuotta sitten kokonaan uuden tietokoneiden käyttöjärjestelmän suunnittelun ja antoi sen Internetissä kaikkien vapaasti kopioitavaksi, lehti kiittää. Nykyään eri puolilla maailmaa noin 30 miljoonaa ihmistä käyttää tietokonetta, jossa on Torvaldsin alulle panema Linux-käyttöjärjestelmä. Vuoden eurooppalainen -tittelin lisäksi annettiin palkkiona 10 000 dollaria eli noin 68 000 markkaa.

Lehden tuore numero omistaa pääjuttunsa Torvaldsille. Siinä pohditaan myös Linuxin ja Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän suhdetta toisiinsa.
-Linuxista tulee tietokonealan yhteinen kieli, IBM:n varatoimitusjohtaja Ross Mauri ennustaa artikkelissa. Yhtiö on valinnut Linuxin käyttöjärjestelmäksi kaikkiin uudenmallisiin suurtietokoneisiinsa, joita käytetään liikeyritysten tietojenkäsittelyn keskuskoneina.

Artikkelissa Torvalds vakuuttaa, ettei hän vihaa Microsoftia. Hän kuitenkin uskoo lujasti darvinismiin. "Uskon, että lopulta parempi järjestelmä vie voiton", hän sanoo vaatimattomasti.

Lehti on valinnut aiemmin Vuoden eurooppalaiseksi viisi muuta henkilöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.