Mainos

Välituntitupakointi otetaan Vantaalla tehotarkkailuun

Vantaa selvittää koululaisten välituntitupakoinnin määrää pistokokein.

Vantaan ympäristökeskus ryhtyy selvittämään pistokokein koululaisten välituntitupakointia. Hanke on osa Vantaan uutta tupakkalain valvontasuunnitelmaa, jossa erityishuomio kiinnitetään nuoriin ja tupakointiin koulualueilla. Kevään aikana tehotarkkailuun joutuu kolme yläastetta. Tavoitteena on kartoittaa tilannetta ja tehostaa koulujen tupakoinnin vastaista työtä.

Tupakkalaki kieltää tupakoinnin koulun alueella kaikilta, myös yli kahdeksantoistavuotiailta. Suurimmassa osassa kouluja asiaan suhtaudutaan vakavasti, mutta keinot tupakoinnin estämiseksi ovat vähissä. Kysyntää ulkopuoliselle tarkkailulle on.

Tarkastajat raportoivat tutkimustuloksista rehtoreille ja opettajille. Tilannekartoituksen jälkeen valvonta jää edelleen koulujen hoidettavaksi, mutta ympäristökeskus tarjoaa avuksi materiaalia ja neuvoja. Terveystiedon tunneilla pyritään vaikuttamaan suoraan oppilaiden asenteisiin.

Kevään aikana saatavien tulosten pohjalta kehitetään menetelmiä tupakoinnin vähentämiseksi. Jos kokemukset osoittautuvat hyviksi, tarkastuksia laajennetaan mahdollisesti syksyllä yhä useampiin kouluihin.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja