Mainos

Valituille Paloille tuomio markkinatuomioistuimessa

Markkinatuomioistuin on määrännyt Valitut Palat maksamaan 300 000 markan uhkasakon. Perusteena on se, että yhtiö on markkinoinut tuotteitaan liikaa arpajaisilla ja niistä saatavilla palkinnoilla varsinaisten tilausehtojen esittelyn asemesta.

Markkinatuomioistuimen mielestä yhtiö on näin rikkonut markkinointiarpajaisten hallitsevuudesta vuonna 1991 annettua kieltoa. Ennen tuomiota Markkinatuomioistuin oli arvioinut Oy Valitut Palat - Reader's Digest Ab:n lähettämän aineiston viime vuodelta. Vaikka yhtiö oli korjannut markkinointiaan arpajaiskiellon jälkeen, sen aineisto koostui edelleenkin erilaisista arvontalapuista ja -lippusista. Tuomioistuimen mukaan aineiston hahmottaminen oli kuluttajan kannalta hankalaa.

Lisäksi yhtiö on hyödyntänyt markkinoinnissaan näyttävästi kilpailua, johon voi osallistua vasta tuotteen tilaamalla. Tuomioistuimen mukaan kilpailun palkintojen korostaminen on voinut vaikuttaa kuluttajien ostopäätökseen epäasianmukaisesti. Markkinatuomioistuin on nyt uudelleen kieltänyt Valittuja Paloja käyttämästä arpajaisia kirjojen tai lehtien myynninedistämiskeinona. Yhtiön on lopetettava myös kilpailujen palkintojen korostaminen, mikäli kilpailuihin ei voi osallistua tuotetta tilaamatta. Uuden uhkasakon tuomioistuin korotti 600 000 markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.