Mainos

Valittujen Palojen suurtutkimus: Näihin maihin suomalainen luottaa vähiten

Jopa neljä viidestä suomalaisesta ei luota venäläiseen, selviää Valittujen Palojen suurtutkimuksesta.

Tutkimukseen vastanneista 2026 suomalaisesta 80 prosenttia arvioi, etteivät he luota venäläisiin lainkaan tai ei ainakaan kovin paljon. Lähes yhtä suuri epäluottamus suomalaisille on romanialaisiin (78 %) ja kreikkalaisiin (76 %)

Tunne ei ole täysin molemminpuolinen, sillä suomalaiset kuuluvat luotettavimpiin tutkimuksen venäläisvastaajien listalla. Venäläisistä yhtä moni (42 %) luottaa suomalaisiin ja ruotsalaisiin. Vain saksalaisiin ja sveitsiläisiin (46 %) luotetaan Venäjällä enemmän.

Venäläisten mielestä epäluotettavimpia ovat turkkilaiset (51 %) sekä Kiina, Yhdysvallat, Iran, Puola ja Romania.

Jos itänaapuri on suomalaisten mielestä epäluotettava, on luotto länsinaapuriin sen sijaan väkevää. Peräti 83 prosenttia suomalaisisvastaajista sanoo luottavansa paljon tai melko paljon ruotsalaisiin. Sveitsiläiset (76 %) ja saksalaiset (68 %) ovat myös suomalaisten suosiossa.

Brittiläisen Wyman & Dillon -tutkimuslaitoksen vuodenvaihteessa tekemään tutkimukseen vastasi yhteensä 17 676 henkilöä 10 Euroopan maasta (Suomi, Itävalta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, Slovenia, Sveitsi ja Venäjä). Suomi on koko tutkimuksen luotettavimpien maiden joukossa. Sveitsi ja Ruotsi jakavat kärkisijan (68 %), Saksa (65 %) on kolmas ja Suomi neljäs (62 %). Kyselyssä oli mukana 24 kansallisuutta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.