Mainos

Valitse omasi! Edessä todellinen erikoisten tapahtumien kesä

Ensi viikolle ennustetut hellekelit muistuttavat siitä, että kesä on jo lähellä. Odotettu vuodenaika tuo tullessaan jälleen maassamme järjestettävät mitä erikoisimmat kesätapahtumat. Suomalaiset ovat erityisesti viehtyneet kilpailemaan mitä kummallisimmissa lajeissa.

Jo tänä viikonloppuna on luvassa Vantaan Extremerun, jonka esteradalle järjestäjät odottavat noin 5000 hassusti pukeutunutta juoksijaa.

Kesäkuun 13. päivä voi puolestaan pinkoa ilman rihman kiertämää, kun Padasjoella järjestetään perinteinen Nakukymppi. Enintään kymmenen kilometrin matkan juoksevilla osanottajilla saa olla päällään ainoastaan juoksukengät, sukat ja päähine.

– Noin sata juoksijaa ja kymmenkertainen määrä katsojia takaavat jälleen iloisen karnevaalitunnelman, lupaa järjestäjä Aarne Heino.

Pessimistit tulevat Helsinkiin, jos jaksavat

Jos kuumuus ahdistaa eikä alastomuuskaan auta, niin samana viikonloppuna voi löytää hengenheimolaisia Helsingistä. Kainuu esittäytyy tuolloin Senaatintorilla ja mukana matkassa ovat myös Puolangan pessimistit.

– Siis jos kehtaamme lainkaan matkaan lähteä, sillä ainakin puolet on jo perunut osallistumisensa, harmittelee yhdistyksen varapuheenjohtaja Jaakko Paavola.

Saappaat saavat kyytiä Kalajoella 14. ja 15. kesäkuuta, kun paremmuutta ratkotaan Saappaanheiton SM-kisoissa. Järvisählyn MM-kilpailut pelataan Tammelassa 28. kesäkuuta ja Eukonkannon MM-kilpailut käydään Sonkajärvellä 4. ja 5. heinäkuuta.

Lypsyjakkarat lentävät SM-kisoissa Varkaudessa 5. heinäkuuta. Samana päivänä ratkeaa heinäpaalin kannon Suomen mestaruus Jäminkipohjassa ja myös 5. heinäkuuta syntyy pyykkiä Mutafutiksen SM-kilpailuissa Utajärvellä.

Kumivenesoudun SM-kisa on luvassa Pyhärannassa 12. heinäkuuta, Suopotkupallon MM-kisat pelataan Hyrynsalmella 18. ja 19. heinäkuuta. Liaani-hypyn SM-kisat loikitaan Kaavilla 19. heinäkuuta.

Reinot jalassa jalkapallokentälle tai oluen kanssa joelle

Kaatuilevia jalkapalloilijoita ja lentäviä tohveleita voi puolestaan nähdä 24. – 26. heinäkuuta, kun Vesannolla on ohjelmassa Reino-tossuilla pelattava Reiska-MM.

– Kun tuhat pelaajaa käy kentällä kahden päivän aikana, niin kyllä siinä voi mustelmia tulla, mutta viime vuonnakin vain viisi päätyi lääkärin tarkistettavaksi, toteaa tapahtuman taiteellinen johtaja Mauno Huttunen.

Kaloja pääsee narraamaan Kesäpilkin MM-kilpailuissa Pudasjärvellä 21. – 27. heinäkuuta. Haukivuorella ratkotaan Suolentopallon maailmanmestaruus 26. ja 27. heinäkuuta.

Eriskummallisten kesätapahtuminen hengästyttävän sarjan päätteeksi Kaljakellunta tarjoaa 1. elokuuta Vantaalla fyysisesti hieman rennompaa meininkiä. Tapahtuman ideana on kellua kumiveneellä joessa ja juoda olutta.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.