Valion tuorejuustoerässä listeriahavainto

Valion Joensuun tehtaan Hovi Peperoni -tuorejuuston yhdessä valmistuserässä on tavattu Listeria monocytogenes -bakteeria.

Bakteerihavainnon teki tehtaan oma valvonta tänään. Kuluttajien turvallisuuden vuoksi Valio vetää koko valmistuserän markkinoilta.
-Vielä ei ole tietoa, miten bakteeri on joutunut juustoon, Valion tuotekehitysjohtaja Annika Mäyrä-Mäkinen kertoi.
Hänen mukaansa bakteeri on varmistustestauksessa, ja lopullinen selvyys asiasta saadaan keskiviikkona.
-Halusimme kuitenkin ilmoittaa asiasta välittömästi, Mäyrä-Mäkinen sanoi.

Mäyrä-Mäkinen korosti, ettei bakteeri aiheuta mitään terveydeltään normaaleille ihmisille.
-Henkilöille, joiden vastustuskyky on totaalisesti alentunut mm. syöpähoidon vuoksi, bakteeri voi ensin aiheuttaa flunssantyyppisiä oireita, sitten aivokalvontulehdusta ja lopulta jopa kuoleman, Mäyrä-Mäkinen kuvasi bakteerin vaikutusta.

Valio vetää markkinoilta Hovi Peperoni -tuorejuuston koko valmistuserän, jossa bakteerihavainto tehtiin. Markkinoilta vedettäviä 200 gramman suuruisia pakkauksia on yhteensä 6000. Erän parasta ennen -päiväys on 28.4.1999.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat