Mainos

Valion tulos parani

Valio-konsernin alkuvuoden tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja parani 77 miljoonaan markkaan. Vuotta aiemmin ensimmäisen vuosikolmanneksen vertailukelpoinen tulos oli miljoona markkaa.

Valion tänään julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhtiön liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia vuotta aiemmasta. Kotimaan liikevaihto kasvoi 13 prosenttia ja ulkomaan liikevaihto pysyi edellisvuoden tasolla.

Kotimaassa Valion keskeisten tuoteryhmien myynti lisääntyi lukuun ottamatta ravintorasvoja. Nestemäisten maitovalmisteiden myynti kasvoi 19 prosenttia ja juustojen kotimaan myynti kymmenen prosenttia. Sitä vastoin meijerirasvojen myynti jäi niin kotimaassa kuin ulkomailla yhdeksän prosenttia edellisvuodesta. Valion liikevoitto oli 88 miljoonaa markkaa, johon sisältyy kahdeksan pennin suuruinen korotusvaraus maitolitran hintaan alkuvuodelta. Vertailukelpoiseksi muutettu viime vuoden ensimmäisen kolmanneksen liikevoitto oli 13 miljoonaa markkaa.

Valio-konsernin työllisti huhtikuun lopussa noin 4200 henkilöä, kun vuotta aiemmin henkilökuntaa oli 3800. Kasvu johtui pääosin siitä, että Maito-Pirkan ja Kainuun Osuusmeijerin valmistustoiminta liitettiin Valioon viime syksynä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.