Mainos

Valion liikevaihto 2,6 miljardia

Valion liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosikolmanneksella viisi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta ja nousi 2579 miljoonaan markkaan. Tulos ennen veroja ja satunnaisia eriä oli tänään julkistetun osavuosikatsauksen mukaan 67 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 70 miljoonaa markkaa.

Valion tammi-huhtikuun tulos oli toimitusjohtaja Matti Kavetvuon mukaan ennakoitua parempi. Kotimaan liikevaihto supistui osavuosikatsauksen mukaan 5 prosenttia ja oli 1817 miljoonaa markkaa. Ulkomaantoiminnan liikevaihto kasvoi 40 prosenttia suurten voi- ja maitojauhetoimitusten ajoituksen vuoksi.

Valio vastaanotti alkuvuonna maitoa osuusmeijereiltä vajaan prosentin edellisvuotista enemmän. Kavetvuon mukaan Valion kotimaan liikevaihdon pieneneminen tasaantui alkuvuonna selvästi viime vuoden osittain merkittävienkin kotimarkkinamenetysten jälkeen.

Hintakilpailu jatkui Kavetvuon mukaan kuitenkin edelleen kireänä. Valion palveluksessa oli huhtikuun lopussa 4 561 työntekijää eli parisataa vähemmän kuin vuotta aiemmin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.