Mainos

Valion henkilöstö vähenee 400:lla

Valio hakee suuria kustannussäästöjä saneeramalla maidontuotantonsa.

Meijeri

Maidontuotantoon liittyen toiminta loppuu viidellä paikkakunnalla. Päätös merkitsee väen vähenemistä 400:lla lähivuosien aikana. Valio pyrkii saneerauksella vastaamaan kansainväliseen kilpailuun. Isoja ratkaisuja on vuosien mittaan pihtailtu, mutta nyt isäntämeijerit kypsyivät sopeuttamiseen.

Kolmelle tärkeimmälle paikkakunnalle keskitetään tuoretuotteiden valmistus. Ne saavat myös investointirahaa varastointiin, kaikkiaan 300 miljonaa. Samalla Valion kartalta poistuu monta perinteistä paikkakuntaa. Näiden alasajo tehdään vaiheittain vuoteen 2008 mennessä.

Tuotannon keskittäminen on Valion hallituksen yksituumainen päätös. Kentällä siitä voi syntyä vielä melkoista pulinaakin, sillä tuotantolaitosten sulkeminen on kova säästöpäätös, jossa markka on ollut taas konsulttina. Tämän nyt päätetyn suunnitelman tavoitteena on noin 100 miljoonan vuosisäästöt. Käytännössä nämä säästöt alkavat toteutua vuosikymmenen puolivälissä 2005-6. Maidon hinnalle laskettuna se merkitsee noin viittä penniä. Esimerkiksi Rovaniemellä ovet suljetaan kolmen vuoden kuluttua.

Valio aikoo keskittää tuoretuotteiden pakkauksen viidelle paikkakunnalle: Riihimäelle, Jyväskylään, Ouluun, Helsinkiin ja Tuusulaan.

Pakkaaminen Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Sotkamossa, Rovaniemellä ja Kouvolassa lopetetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.